Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk’tan şaşırtan hamle: Twitter’ı satın alacak

Tesla’nın CEO’su Elon Musk ve Twitter arasındaki anlaşmazlıkta uzlaşma aşamasına gelindi. Musk, 44 milyar dolara Twitter’ı yeniden satın alma talebinde bulundu.

Tesla CEO’su Elon Musk, bugüne kadar görülen en yüksek profilli kurumsal hukuk savaşlarından birine son verebilecek bir hamle yaptı. Musk, Twitter’ı başlangıçta kabul ettiği 44 milyar dolarlık fiyat karşılığında satın almayı düşündüğünü açıkladı.

Musk, geçen nisan ayında Twitter’ı hisse başına 54.20 dolara devralacağını duyurmuştu. Temmuz ayında ise platformdaki sahte hesapların sayısı konusunda şirketin yatırımcıları yanlış yönlendirdiğine dair endişelerini gerekçe göstererek anlaşmadan çekilmeyi planladığını belirtmişti.

Twitter ise Musk’a anlaşmayı tamamlaması için dava açmış ve milyarder girişimcinin anlaşmadan cayma sebebinin hesap sayıları üzerindeki endişeleri değil, finansal çıkarlarını koruma motivasyonu olduğunu savunmuştu.

Musk cephesinden yapılan açıklamada, mahkemenin yasal işlemi durdurması ve yaklaşan duruşmayı ertelemesi şartıyla, anlaşmayı daha önce kararlaştırılan hisse fiyatından kapatmayı planladıkları belirtildi. Musk’ın, avukatları aracılığıyla Twitter’a gönderdiği mektupta “Musk tarafı, sorumluluk kabul etmeden ve herhangi bir haklarından feragat etmeden bu bildirimi sağlar” denildi. Bir Twitter sözcüsü, mektubu aldığını kabul etti ve şirketin Musk’ın teklifine sıcak baktığını dile getirdi.

Musk ise Twitter hesabında “Twitter’ı satın almak, her şey uygulaması olan X’i yaratmaya yardımcı olacak” diye yazdı.

Twitter’ın hisseleri, Musk’ın yeni hamlesini duyurmasının ardından hızlı bir yükselişe geçti. Twitter hisselerinin değeri yüzde 22 artarak 52 dolardan kapandı.

Kaynak: Financial Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.