Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, 44 milyar dolarlık satış anlaşmasını iptal eden Elon Musk’a dava açıyor

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti. Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor ise satın alma anlaşmasının uygulanması için Musk’a dava açacaklarını duyurdu.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti.

Musk, anlaşmanın bazı maddelerinin ihlal edilmesini gerekçe gösterdi.

Haberin duyulmasıyla Twitter’ın hisseleri hızla değer kaybetti.

Musk’ın satın alma anlaşmasını feshetmesinin ardından Twitter tarafından ilk açıklama geldi.

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Twitter Yönetim Kurulu, Musk’la üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi tamamlamayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor” dedi.

Taylor, açılacak davayı kazanacaklarından emin olduğunu söyledi.

Elon Musk’ın avukatları ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimde, Twitter’ın, şirketin iş performansı için önemli olan, platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtti.

Bildirimde, Twitter’ın anlaşmanın birçok hükmünü esaslı şekilde ihlal ettiği, yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğunun görüldüğü aktarıldı.

Fesih kararıyla, işlemin tamamlanmaması durumda Musk’ın 1 milyar dolar ödemesini gerektiren anlaşma şartı gündeme geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.