Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de dördüncü hafta devam ediyor: Fenerbahçe Beko, Valencia’yı da yenerek dörtte dört yaptı

Turkish Airlines EuroLeague’de dördüncü hafta dün oynanan beş karşılaşma ile başladı. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuğu Valencia’yı 79-77’lik skorla mağlup ederek dörtte dört yaptı. Diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise bugün akşam 20.30’da Alba Berlin’i konuk edecek. 

Turkish Airlines EuroLeague’de dördüncü hafta karşılaşmaları başladı. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmada Valencia’yı 79-77’lik skorla mağlup ederek dörtte dört yaptı. 

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan konuk ekip Valencia, Bojan Dubljevic’in üst üste 5 sayısı ile skoru 13-7’ye getirdi ve koç Itoudis molasını kullandı. Mola dönüşünde de iyi oyununu sürdüren Valencia çeyreğin bitimine 1:57 kala Fenerbahçe Beko karşısında skoru 23-14’e getirdi. Çeyreğin son bölümünde Scottie Wilbekin’in iyi oyunu ile farkı biraz farkı indirmeyi başaran sarı-lacivertliler ilk çeyreği 25-20 geride kapattı.

İkinci çeyreğe de hızlı başlayan Valencia, Jarrod Harper’ın sayıları ile 8-0’lık seri yakaladı ve koç Itoudis molaya gitmek zorunda kaldı. Mola dönüşünde savunmadaki etkinliğini artıran Fenerbahçe, 8-0’lık seriyle cevap verdi ve son 4 dakikaya 33-28 Valencia üstünlüğü ile girildi. Ardından 7-0’lık seriyi yakalayan taraf Valencia olurken, ilk yarının son bölümüne 40-28 üstünlükle girdi. Devrenin son bölümü karşılıklı basketlerle geçerken, konuk ekip ilk yarıyı 43-34 üstün kapattı.

İkinci yarıya iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Scottie Wilbekin’in üst üste üç sayılık atış isabetleri ile seri yakaladı ve 50-47 öne geçti. Nigel Hayes-Davis ve Guduric’in sayıları ile farkı açmayı başaran temsilcimiz, çeyreğin bitimine 2:45 kala skoru 58-51’e getirdi. Ancak son bölümde Sam van Rossom’un sayıları ile farkı kapatan Valencia, skoru 60-58’e getirdi ve son çeyreğe 2 sayılık Fenerbahçe Beko üstünlüğü ile girildi.

Son çeyreğe 5-0’lık seri ile başlayan Fenerbahçe Beko skoru 65-58’e getirdi. Periyodun devamında İspanya temsilcisi farkı kapatsa da Fenerbahçe Beko, Nick Calathes’in üçlüğü ile farkı tekrar 7’ye çıkardı ve Valencia molasını kullandı. Maçın bitimine 53 saniye kala Valencia farkı 3 sayıya kadar indirdi. Ancak Fenerbahçe Beko bitime 31 saniye kala Marko Guduric ile bulduğu üçlükle farkı tekrar 6 sayıya kadar çıkardı. Son saniyelerde Valencia farkı kapatmayı başarsa da üstünlüğünü koruyarak karşılaşmadan 79-77 galip ayrılan Fenerbahçe Beko, EuroLeague’e dörtte dört yaparak liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe Beko’da Scottie Wilbekin 20 sayı, 5 ribaund ve 5 asist, Nigel Hayes-Davis 17 sayı, Jonathan Motley 16 sayı ve 5 ribaund ve Marko Guduric de 10 sayı ile oynadı. Valencia’da ise Chris Jones 16 sayı ve 7 ribaund, Bojan Dubljevic 13 sayı ve Sam van Rossom da 10 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’deki diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise bu akşam 20.30’ta Sinan Erdem Spor Salonu’nda Alba Berlin’i konuk edecek. Karşılaşma S Sport ekranlarından canlı yayınlanacak.

Bugün oynanacak karşılaşmaların programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler