Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Barosu’nda seçim: Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu Can Atalay’ın mektubunu okudu

56 bin avukatın kayıtlı olduğu İstanbul Barosu Genel Kurulu başladı. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, genel kurul açılış konuşmasında Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Avukat Can Atalay’ın Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektubunu okudu.

Dünyanın en büyük barolarından ve yaklaşık 56 bin avukatın kayıtlı olduğu İstanbul Barosu’nun Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde bugün başladı. İstanbul Barosu’nun yeni başkan ve yönetiminin belirleneceği genel kurulda 51 bin 352 üyenin oy kullanması bekleniyor. Başkanlık için yarışacak adaylar ve grupları şöyle:

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Filiz Saraç, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Önce Avukat Grubu’ndan Avukat Elif Görgülü, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi’nden Hasan Kılıç, Bağımsız Avukatlar Grubu’ndan Gülden Sönmez, Avukat Hakları Grubu’ndan Mustafa Gökhan Ahi, Avukat Mert Er Karagülle, Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Hakan Çatak, Genç Hukuk Hareketi’nden Türkan Kara.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Uzun süren baro yaşamının takdirini meslektaşlarımıza bırakarak, bu genel kurulumuzu cumhuriyet tarihimizin en büyük protestosu sayılması gereken Gezi’ye ve Avukat Can Atalay’a özgülemek istiyorum” dedi. 

Durakoğlu “Onun bizim adımıza Silivri’de yattığını düşünüyorum. Sevgili Can Atalay’ın ondan izin alarak aldığım konuşmasını okuyorum” dedi ve Gezi tutuklusu Atalay’ın Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektubu okudu.

https://twitter.com/gezisavunmasi/status/1583788891743473666

Atalay’ın Bartın-Amasra’da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren madencileri anarak başladığı mektubunda sıra “Her yer Taksim, her yer direniş” satırlarına gelince İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı.

Atalay mektubunu “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sözleriyle bitirdi.

Ayrıca, genel kurulun yapıldığı salona, Atalay’ın fotoğrafının da olduğu “Geziyi savunuyoruz” pankartı asıldı.

Öte yandan Önce İlke Çağ Yükseliş Hareketi adına konuşma yapan Avukat Selin Nakıpoğlu, konuşmasının sonunda Masha Amini ve İranlı kadınlar için saçını kesti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.