Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de dördüncü hafta geride kaldı: Anadolu Efes, ALBA Berlin’i mağlup etti – Fenerbahçe Beko’nun liderliği devam ediyor

Turkish Airlines EuroLeague’de dördüncü hafta heyecanı dün oynanan dört karşılaşma ile sona erdi. Temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği ALBA Berlin’i büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada 78-74 mağlup etti ve ikinci galibiyetini aldı. Ligin iki namağlup takımından biri olan temsilcimiz Fenerbahçe Beko liderliğini sürdürdü.

Anadolu Efes’te Micic ve Clyburn ortaklığı

Turkish Airlines EuroLeague’in dördüncü haftasında dün (21 Ekim) Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada temsilcimiz Anadolu Efes, konuğu ALBA Berlin’i 78-74’lük skorla mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti. Almanya temsilcisi ise bu sezonki ilk yenilgisini aldı.

Oldukça yüksek tempoda başlayan ilk çeyrekte Anadolu Efes’te Clyburn ve Micic, ALBA Berlin’de ise Koumadje ve Luke Sikma etkili oldu. Oyunun çok fazla durmadığı bölümde televizyon molasına bitime 2:37 kala 20-20 eşitlikle girildi. Mola dönüşünde de skor dengede giderken ALBA Berlin ilk çeyreği 23-22 önde kapattı. İlk çeyrekte Anadolu Efes’te Clyburn 11, Micic 7 ve Pleiss da 4 sayı ile oynarken Almanya temsilcisinde Koumadje 8 sayı, Luke Sikma 4 sayı ve 4 asist ve Tamir Blatt de 6 sayı kaydetti.

İkinci çeyreğe iyi başlayan ALBA 7-0’lık seri yakaladı ve farkı 8 sayıya çıkarınca koç Ergin Ataman molasını kullandı. Mola dönüşünde 12-3’lik seri yakalayan Anadolu Efes skoru 34-33’e getirerek öne geçti Devrenin son bölümünde de üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, ilk yarıyı 41-37 üstün kapattı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Anadolu Efes, Micic’in üçlüğü ile skoru 48-39’a getirdi. Periyodun devamında 10-0’lık seri yakalayan ALBA Berlin 49-48 öne geçti ve Ergin Ataman molasını kullandı. Mola dönüşünde de konuk ekip, Tamir Blatt’in üst üste üçlükleriyle farkı 7 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Son bölümde temsilcimiz farkı kapatmayı başarsa da son çeyreğe 60-58’lik ALBA Berlin üstünlüğü ile girildi.

Son çeyreğe de iyi başlayan Anadolu Efes, Vasilije Micic’in sayıları ile 70-65’lik üstünlüğü yakaladı. ALBA Berlin 5-0’lık seri ile skoru eşitlese de Micic ve Clyburn’ün sayıları ile Anadolu Efes, son 4 dakikaya 74-70 önde girdi. Maçın son bölümünde de üstünlüğünü koruyan ve farkı kapanmasına izin vermeyen lacivert-beyazlılar karşılaşmadan 78-74’lük skorla galip ayrıldı.

Anadolu Efes’te Vasilije Micic 20 sayı ve 11 asist, Will Clyburn 16 sayı ve 11 ribaund ve Rodrigue Beaubois 10 sayı kaydetti. ALBA Berlin’de ise Tamir Blatt ve Yovel Zoosman 15’er sayı, Christ Koumadje ise 12 sayı, 5 ribaund ve 6 blokla mücadele etti. 

Meme kanserine dikkat çekmek adına dokuzuncu kez düzenlenen #pembetopsahada etkinliği:

Will Clyburn’ün açıklamaları:

Karşılaşmanın özeti:

EuroLeague’de günün sonuçları:

Dördüncü haftanın ardından oluşan puan durumu, Fenerbahçe Beko zirvede:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler