Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan Diyarbakır’da: “Diyarbakır Cezaevi binası hem hafıza hem de farklı alanlarda faaliyet yürütme imkanı sağlayan bir eser olarak hizmet verecek”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (23 Ekim) Diyarbakır’da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, 42 yıl sonra kapatılan Diyarbakır Cezaevi’ne yönelik açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (23 Ekim) Diyarbakır Çevre Yolu, TOKİ 1525 konut, 17 işyeri ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenine katılmak için Diyarbakır’ı ziyaret etti.

Tören öncesi miting alanında konuşan Erdoğan, geçen günlerde kapatılan Diyarbakır Cezaevi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildiğini açıkladı. Erdoğan, “Geçmişte nice acılara, zulümlere konu olan Diyarbakır Cezaevi binası artık hem hafıza hem de farklı alanlarda faaliyet yürütme imkanı sağlayan bir eser olarak hizmet verecektir. Elbette ki Diyarbakır’ın bu güzel tablosundan rahatsız olanlar da var. Adeta kahroluyorlar” dedi.

HDP’ye seslendi

Halkların Demokratik Partisi ve Altılı Masa hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, “HDP denen parti görünümlü emperyalist operasyon aygıtı, sadece 50 bin vatandaşımızın canına mal olan terör örgütünün payandası değildir. Biliyorsunuz CHP, kurduğu Altılı Masa’ya çantada keklik olarak gördüğü bunları almaya tenezzül dahi etmemiş, masanın altında onları tutma yoluna gitmiştir. Bunlar da masa altında kalmış olmanın mahcubiyetiyle gidip, İstanbul’da adı sanı duyulmayan bir grup marjinal partiyle güya ittifak kurmuşlar” diye konuştu.

Erdoğan, 2023’ü işaret etti

İsim vermeden eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı işaret eden Erdoğan, “Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlük ile alakası var mı? Yok. Bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Bunun hesabını benim Kürt kardeşlerim sormayacak mı? Soracak” ifadelerini kullandı.

Haziran 2023’te yapılması beklenen seçimlere dikkat çeken Erdoğan, vatandaşlara “Sürekli Kürt lafı ederek Kürtler’i sömürenlerin, sizlerin evlatlarının canı üzerinden kendilerine ultra lüks hayat kuranların riyakârlıklarını anlatsa. Bunların adı Kürt, kendilerinin Kürtlük’le alakası yok. Kürt kardeşlerime en büyük zulmü yapanlar bunlar. Kandil’e benim Kürt kardeşlerimi kaçıran, onlara zulmeden, her türlü tacizi yapan bunlar değil mi? Yedi ay sonra yapılacak seçimde bunlara hesap sormaya var mıyız?” diyerek seslendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.