Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arel Üniversitesi’nin binası neden çöktü? Mar Yapı’nın G Hub projesi nedir?

İstanbul-Küçükçekmece’de, yanındaki inşaatın istinat duvarında meydana gelen çökme nedeniyle duvarlarında çatlaklar oluşan ve tedbir amaçlı boşaltılan İstanbul Arel Üniversitesi’nin üç katlı binası çöktü. Bitişiğindeki ana binada da büyük hasar oluştu.

Sefaköy’de Gültepe Mahallesi Halkalı Caddesi’nde bulunan bir konut şantiyesinde zemini güçlendirme çalışmaları sırasında göçük meydana gelmiş, hemen yanındaki Arel Üniversitesi’nin üç katlı binası tedbir amacıyla boşaltılmıştı. Duvarlarında çatlaklar oluşan bina dün (23 Ekim) çökerken bitişiğindeki ana binada da ciddi hasar oluştu. Arel Üniversitesi sosyal medya hesabında konu hakkında yazılı açıklama yayınladı.

”İnşaat ve derin kazı çalışmaları yüzünden binalar kullanılmaz hale gelmiştir”

Küçükçekmece Sefaköy yerleşkelerinde yer alan bir bina ve blokların önemli kısmının çöktüğünü ve binaların kullanılmaz hale geldiğini belirten İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlüğü, yaşanan olaya binanın yanındaki inşaat çalışmalarının neden olduğunu açıkladı. Sabah saatlerinden itibaren alınan güvenlik önlemleri sayesinde olayda kimsenin yaralanmadığını ifade eden rektörlük, Sefaköy Yerleşkesi’nde eğitim faaliyetleri gören öğrencilerin geçici bir süre uzaktan eğitime geçeceklerini duyurdu.

Mar Yapı inşaatın G HUB projesi

Arel Üniversitesi Rektörlüğü’nün basın açıklamasında söz ettiği inşaatın Mar Yapı’ya ait olduğu ortaya çıktı. Mar Yapı’nın Arel Üniversitesi’nin yakınında çalışmalarına devam ettiği G HUB isimli proje, 2018’de başladı. Mar Yapı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon, 2017 yılındaki bir röportajında proje hakkında şunları söylemişti:

”Bu proje ile 150 milyon dolarlık bir değer oluşturuyoruz 2018 yılının sonunda da projeyi teslim etmeyi planlıyoruz. Alt katlarında bir yaşam alanı diğer kısımlarında ise akademik rezidans ve ofisler olmasını planlıyoruz.”

Medyascopeun ulaştığı Mar Yapı yetkilisi, Arel Üniversitesi’nin bahsettiği inşaatın kendilerine ait olduğunu teyit ederken konu hakkında görüş bildirmek istemedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.