Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir haftada ikinci kez: Rus savaş uçağı yerleşim yerine düştü

Rusya’ya ait bir savaş uçağı Sibirya’nın güneyindeki Irkutsk şehrindeki yerleşim yerine düştü. Kazada uçakta bulunan iki pilot hayatını kaybederken, hiçbir sivil yaralanmadı. Geçen hafta da Ukrayna sınırı yakınlarında havalanan bir askeri jet yerleşim yerine düşmüş ve en az 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Irkutsk Bölge Valisi Igor Kobzev, Telegram’dan yaptığı açıklamada, Sukhoi SU-30 savaş uçağının bölgedeki iki katlı bir evin üzerine düştüğünü söyledi. Olay yerinden bilgi veren Kobzev, kazada iki pilotun da hayatını kaybettiğini, bölgedeki hiçbir sivilin yaralanmadığını açıkladı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, askeri jetin test uçuşunda olduğu sırada düştüğünü ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde uçağın 90 derecelik bir açıyla eve düştüğü ve itfaiyecilerin çıkan yangını söndürmeye çalıştığı görülüyor.

17 Ekim Pazartesi günü de Yuzhny hava üssünden kalkan bir SU-34 avcı uçağı, Ukrayna’nın Mariupol kentinin güneyinde yer alan ve Rusya’nın bir liman kenti olan Yeysk’e düşmüş, kazada 15 kişi hayatını kaybetmişti. Sibirya’daki kaza bir hafta içinde gerçekleşen ikinci Rus uçak kazası olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.