Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

River Plate, ezeli rakibi Boca Juniors’ı şampiyon yaptı – River Plate Teknik Direktörü Marcelo Gallardo: “İnsanların değerlerini kaybettiği bir ülkede, onurumuzu koruyoruz”

Arjantin Ligi’nde oynanan son hafta karşılaşmalarının ardından Racing Club’ı deplasmanda son dakika golüyle 2-1 mağlup eden River Plate, kendi sahasında Independiente ile 2-2 berabere kalan ezeli rakibi Boca Juniors’ın şampiyon olmasını sağladı.

River Plate, ezeli rakibi Boca Juniors’ı şampiyon yaptı

Arjantin Ligi’nin 27. ve son hafta karşılaşmaları büyük heyecana sahne oldu. Son hafta maçlarına Boca Juniors 51 puanla lider; Racing Club ise 50 puanla 2. sırada girdi. Aynı saatte başlayan son hafta karşılaşmalarında Boca Juniors, sahasında Independiente’yi konuk ederken; Racing Club ise sahasında River Plate’i ağırladı. 

Kazanması durumunda rakiplerinin sonucuna bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek olan Boca Juniors, Independiente ile 2-2 berabere kaldı. Ve bu skorun ardından tüm gözler, Racing Club-River Plate maçına çevrildi. 

Boca Juniors’ın Independiente ile 2-2 berabere kalmasının ardından avantajı eline geçiren Racing Club, kazanması halinde şampiyonluğu ilan edeceği maçta River Plate karşısında son dakika golüye yıkıldı. Kırmızı-beyazlılar, Miguel Borja’nın 90+5. dakikada attığı golle Racing Club’ı 2-1 devirdi ve ezeli rakibi Boca Juniors’un şampiyon olmasında büyük rol oynadı. Öte yandan Racing Club, 90+3. dakikada Jonathan Galvan’ın penaltı kaçırmasıyla öne geçme fırsatından faydalanamadı.

Boca Juniors-Independiente karşılaşmasının özet görüntüleri:

Racing Club-River Plate karşılaşmasının özet görüntüleri:

Marcelo Gallardo: “İnsanların değerlerini kaybettiği bir ülkede, onurumuzu koruyoruz”

2014 yılından bu yana River Plate’in başında bulunan ve geçen hafta Racing Club maçının ardından görevden ayrılacağını duyuran Marcelo Gallardo, son maçının ardından açıklamalarda bulundu. Ezeli rakipleri Boca Juniors’ın şampiyon olmasını değerlendiren Gallardo, yaptıkları işten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Gallardo, “Ebedi rakibimize fayda sağlamış olsam da gurur duyuyorum. Her şeyin şüpheyle karşılandığı, her şeyin çok küçük ve hatta değerlerden yoksun olduğu bir ülkede saygı ve itibarımız koruduk. Ebedi rakibimize fayda sağlamış olsam da gurur duyuyorum. Kızgın veya hayal kırıklığına uğramış River Plate taraftarları varsa anlıyorum ama bugün değerlerimize ve ne olduğumuza saygı duyuyoruz” diye konuştu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.