Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde dördüncü hafta heyecanı sona erdi: Haftanın maçında Frutti Extra Bursaspor, Anadolu Efes’i mağlup etti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde dördüncü hafta geride kaldı. Haftanın maçında Frutti Extra Bursaspor, konuğu Anadolu Efes’i 88-86’lık skorla mağlup ederek dörtte dört yaptı. Haftanın dikkat çeken bir diğer karşılaşmasında ise Beşiktaş Emlakjet, deplasmanda Galatasaray NEF’i 74-67 mağlup etti ve ilk galibiyetine uzandı. Fenerbahçe Beko ise Manisa BŞB deplasmanında 93-58 galip gelerek liderliğe yükseldi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde dördüncü hafta geride kaldı. Oldukça çekişmeli maçlara sahne olan dördüncü haftada takımlar, basketbolseverlere keyif dolu bir hafta sonu yaşattı. Haftanın maçında Frutti Extra Bursaspor konuk ettiği Anadolu Efes’i 88-86’lık skorla mağlup etti. Haftanın dikkat çeken bir diğer karşılaşmasında ise ilk üç haftanın galibiyetsiz ekibi Beşiktaş Emlakjet, güçlü rakibi Galatasaray NEF’i deplasmanda 74-67 yenerek büyük bir sürprize imza attı. 

Haftanın karşılaşması: Frutti Extra Bursaspor 88-86 Anadolu Efes

Haftanın maçında ilk üç haftayı kayıpsız geçen iki takım Frutti Extra Bursaspor ve Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Sezonun formda ekibi Frutti Extra Bursaspor, son iki sezonun Turkish Airlines EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes’i 88-86’lık skorla mağlup ederek namağlup unvanını korudu. Yeşil-beyazlılar bu sezon 7Days EuroCup ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde çıktığı altıncı maçtan da galibiyetle ayrılmış oldu.

Karşılaşmanın ilk çeyreği oldukça yakın ve çekişmeli geçerken, son bölümü daha iyi oynayan Frutti Extra Bursaspor çeyreği 20-19 önde kapattı. İkinci çeyreğin de ilk bölümü dengede geçerken, periyodun ilerleyen dakikalarında Will Clyburn ile üstünlüğü yakalayan Anadolu Efes ilk devreyi 45-42’lik skorla üstün kapattı. Clyburn ikinci çeyrekte 14 sayı kaydetti. 

İkinci yarıya iyi başlayan Anadolu Efes, Clyburn ve Buğrahan’ın etkili oyunları ile üstünlüğünü 58-51’e getirdi ve farkı yedi sayıya kadar çıkardı. Ancak bu dakikadan sonra seyircinin desteğiyle oyuna ağırlığını koyan ev sahibi takım, Needham, Clemons ve Onuralp Bitim’in etkili oyunları ile 17-2’lik seri yakalayarak 68-60 öne geçti. Çeyreğin son bölümünde de farkı koruyan yeşil-beyazlılar son çeyreğe 72-67 önde girdi. Son çeyrekte de Ahmet Düverioğlu’nun pota altı etkinliği ile farkı açan Bursaspor, son 5 dakikaya 83-74 ile başladı. Ardından karşılaşmanın bitimine 4 dakika kala rakip takım koçu Dusan Alimpijevic ile girdiği diyalogdan ötürü Vasilije Micic ikinci teknik faulünü alarak diskalifiye oldu. Micic’in atılmasının ardından Rodrigue Beaubois’nın sayıları ile 8-0 seri yakalayan Anadolu Efes maçın son bölümüne 1 sayı geride girdi. Bitime 45 saniye kala Onuralp Bitim’in takip smacı ile skoru 88-82’ye getiren Frutti Extra Bursaspor avantajını maçın sonuna kadar korumayı başardı ve karşılaşmadan 88-86’lık skorla galip ayrıldı.

Frutti Extra Bursaspor’da Anthony Clemons 24 sayı, Onuralp Bitim 21 sayı, 8 ribaund ve 4 asist, Ahmet Düverioğlu 17 sayı ve 11 ribaund ve Derek Needham 16 sayı ve 5 asist kaydetti. Anadolu Efes’te ise Will Clyburn 28 sayı, Rodrigue Beaubois 20 sayı, Ante Zizic 12 sayı ve 8 ribaund ve Vasilije Micic de 10 sayı ile oynadı.


Frutti Extra Bursaspor taraftarıyla galibiyeti kutluyor:

Frutti Extra Bursaspor üst üste üçlüklerle geriden gelerek farkı yakalıyor:

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın koçu: Ahmet Kandemir-Beşiktaş Emlakjet

Genç oyunculardan kurduğu düşük bütçeli kadro ile ligin ilk üç haftasında oldukça zor anlar yaşayan Beşiktaş Emlakjet, güçlü rakibi Galatasaray NEF deplasmanında galip gelerek şeytanın bacağını kırdı. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde üstünlük yakalayan siyah-beyazlılar, ikinci çeyrekte Dee Bost liderliğinde hücumda etkinliğini artıran Galatasaray NEF karşısında devreyi geride kapattı. Ancak üçüncü periyotta rakibine yalnızca 3 sayı imkanı veren Beşiktaş Emlakjet, yakaladığı üstünlüğü maçın son bölümüne kadar koruyarak karşılaşmadan 74-67’lik skorla galip ayrıldı. Özellikle ikinci şans sayılarıyla rakibinin yaklaşmasına izin vermeyen siyah-beyazlılar, dördüncü hafta sonunda ilk galibiyetine ulaştı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın öne çıkan performansları: Robert Gray-Tofaş, Peyton Aldridge-Aliağa Petkim Spor

Ülkemizi Avrupa’da temsil eden ekiplerden Pınar Karşıyaka ve Tofaş’ın karşı karşıya geldiği maçta Tofaş, Robert Gray’in harika performansı ile galip gelerek rakibine ilk mağlubiyetini tattırdı. Tofaş deplasmanda 83-72 galip gelirken, 32 sayı, 7 ribaund ve 2 asist ile oynayan Gray, takımının kaydettiği sayıların yaklaşık yarısında rol oynadı. 

Aliağa Petkim Spor forması giyen Peyton Aldridge ise takımının Darüşşafaka deplasmanında aldığı farklı galibiyette önemli rol oynadı. Özellikle son çeyrekte yakaladığı üstünlükle 94-75’lik skorla galip gelen İzmir temsilcisinde Aldridge, yalnızca 1 2-sayılık ve 1 de serbest atış kaçırdığı karşılaşmada başka herhangi bir olumsuz istatistik yapmadan, 20 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 4 top çalma ve 2 blokla kusursuz bir performans orta koydu. Deneyimli oyuncu bu performansıyla haftanın en dikkat çeken performansına imza atarken, takımını da play-off potasına sokmayı başardı.

Peyton Aldridge son çeyrekte maçı koparan hamleleri yapıyor:

Mevkilerine göre dördüncü haftada en iyi performans sergileyen 5 oyuncu:

Dördüncü hafta alınan toplu sonuçlar ve oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.