Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşinci doz koronavirüs aşısı olan Biden’dan tüm Amerikalılara çağrı: “Siz de aşınızı olun”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Joe Biden, dün beşinci koronavirüs aşısını Beyaz Saray’da yaptırdı. Biden aşı yaptırmadan birkaç dakika önce Amerikalılara seslendi ve “Sizi de aşılarınızı yaptırmaya davet ediyorum” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bir milyondan fazla insanın koronavirüsten hayatını kaybettiğini vurgulayan Biden, siyaseti bir kenara bırakmaya çağırdı. Yaklaşan kış aylarını işaret eden Biden şunları söyledi:

“Koronavirüsten ölenlerin sayısını azaltmak için artık pek çok şey yapabiliriz. Aşılarımız var, tedavilerimiz var ve bunların hiçbiri siyasetle ilgili değil. Bu, senin ve sevdiklerinizin sağlığı ile ilgili.”

Beyaz Saray’dan geçen hafta yapılan açıklamada 332 milyonluk ülke genelinde yalnızca 20 milyonun destek aşısı olduğu belirtilmişti. “Bu durumu değiştirmeliyiz” diyen Biden, tüm Amerikalıları ekim ayı sonuna kadar destek aşılarını olmaya çağırdı. Kış aylarına işaret eden Biden, kışın tıpkı grip virüsü gibi diğer virüslerin de çoğaldığını vurgulayarak koronavirüse yakalanma riskinin de artabileceğini söyledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) verilerine göre geçen hafta ülke genelinde 260 bin 808 yeni koronavirüs vakası tespit edildi, iki bin 566 kişi de hayatını kaybetti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.