Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir devir kapanıyor: Ford, 2023’te Fiesta’nın üretimini durduracak

Ford’un dünya genelinde en çok satan otomobil modeli Fiesta’nın üretimi 2023’te durdurulacak. Üretimi durdurulan Fiesta’nın yerine şirket, iki yeni elektrikli otomobil modeli üretecek.

Ford’un en çok satan otomobil modeli Fiesta’nın üretimi 2023’te durdurulacak. Fiesta’nın üretimi dururken, Ford’un yeni Volkswagen tabanlı tamamen elektrikli crossover’ının üretimi, planlanandan bir yıl önce başlayacak.

Ford dün (26 Ekim) yaptığı açıklamada, İngiltere’de tüm zamanlarda en çok satan otomobil modeli Fiesta’nın üretiminin durdurulacağını doğruladı. Fiesta’nın üretiminin durdurulması içten yanmalı motorlardan akülü araçlara geçişin son sembolü olacak. Ford’un, Fiesta’ları ürettiği Almanya’nın Köln kentinde bulunan fabrikasında iki yeni elektrikli otomobil modeli üretim bandına çıkacak.

Bu iş için 2 milyar dolarlık yatırım yapan Ford, Köln’deki fabrikasında altı yıl içinde 1,2 milyon elektrikli araç üretmeyi planlıyor.

Ford Fiesta, 12 yıl üst üste İngiltere’de en çok satılan model oldu

Fiesta, Ford’un ilk kez İspanya’nın Valencia kentindeki fabrikasında üretilmesinin ardından geçen 47 yıl boyunca dünya çapında 22 milyondan fazla satıldı. Bunlardan 4,8 milyonu Fiesta’nın 12 yıl üst üste en çok satan model olduğu İngiltere’de trafiğe çıktı.

İkinci el otomobil web sitesi Motorway.co.uk‘nin kurucu ortağı Alex Buttle, Fiesta’nın platformunda sattığı otomobillerin “önemli bir bölümünü” temsil ettiğini ve fiyatların nispeten iyi durumda olduğunu söyledi.

Buttle, “Fiesta, hâlâ canlı ve ikinci el otomobil pazarında hızla ilerliyor. modern zamanın bir klasiği” dedi.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.