Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halit Kıvanç son yolculuğuna uğurlandı

Usta gazeteci, radyo ve televizyon sunucusu Halit Kıvanç 97 yaşında yaşamını yitirdi. Kıvanç’ın cenazesi bugün (27 Ekim), Zincirlikuyu Camii’ndeki öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi. 

Spor basınının duayen isimlerinden Halit Kıvanç 25 Ekim’de hayatını kaybetti. Kıvanç için bugün ilk olarak Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) İstanbul-Levent’teki genel merkez binasında tören düzenlendi. Törene katılanlar arasında Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da vardı. Buradaki törenin ardından Kıvanç’ın naaşı Zincirlikuyu Camii’ne getirildi.  

Kıvanç’ın cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yanı sıra Müjdat Gezen, Orhan Gencebay, Demet Akbağ’ın da aralarında olduğu sanat dünyasının önemli isimleri katıldı.

“Halit Kıvanç çok büyük bir değerdi”

Cenaze namazından önce basına konuşan Başbuğ, Kıvanç için şunları söyledi:

“Türkiye ‘Halit Abi’sini kaybetti. O benim için de çok değerli bir abiydi. Son yıllarda Bodrum’da aynı yerde yaşıyorduk. Çok büyük bir değerdi. Biliyorsunuz, 1925 doğumlu, aslında cumhuriyetimizin birinci neslinde yer alıyor. Cumhuriyetin nesilleri çok değerli. Türkiye’nin başı sağ olsun, ailesine başsağlığı diliyorum.”

Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Haldun Dormen de Kıvanç için “Dormen Tiyatrosu’nu ilk yazan, gazeteye çıkaran kişi o oldu. Ona çok minnettarım” diye konuştu.

Orhan Gencebay da Halit Kıvanç’ın her yere yetişebilen özellikte bir insan olduğunu ve her daim espri dolu olduğunu aktardı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.