Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB, üzerinde “Bizans İmparatoru Muhammed” yazan madalyonu satın aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, üzerinde “Bizans İmparatoru Osmanoğlu Sultan Muhammed” yazan ve üzerinde Fatih Sultan Mehmet’in kabartması bulunan madalyonun satın alındığını açıkladı. İmamoğlu, bu madalyondan dünyada yalnızca dört tane bulunduğunu belirterek, “Kıymetli madalyon evine dönüyor” dedi.

Üzerinde “Bizans İmparatoru Osmanoğlu Sultan Muhammed” yazısı bulunan madalyon, Londra’daki Christie’s Müzayede Evi’nde bugün (27 Ekim) satışa çıkarılmıştı. TRT Haber’den Zeynep Eryılmaz’ın haberine göre bu madalyon, Fatih Sultan Mehmet’in vefatından sonra İtalya’nın Napoli kentinde yapılmıştı.

Dünya üzerinde yalnızca dört adet bulunuyor

11 buçuk santimetre çapındaki madalyonun dünya üzerinde üç örneği daha bulunuyor. Bunlar ise New York’taki Metropolitan, Oxford’daki Ashmolean ve Londra’daki Victoria ve Albert müzelerinde sergileniyor.

İBB daha önce Venedikli ressam Gentile Bellini tarafından yapılan üç portrelik bir serinin özel koleksiyonuna ait Fatih Sultan Mehmet portresini haziran ayında Londra’da düzenlenen bir müzayedede 770 bin sterline (6 milyon 500 bin lira) satın almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.