Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de beşinci hafta heyecanı: EuroLeague’de Türk derbisi | Anadolu Efes’in konuğu Fenerbahçe Beko! 

Turkish Airlines EuroLeague’de beşinci hafta bugün oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. Haftanın en dikkat çeken karşılaşmasında temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko karşı karşıya gelecek. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki karşılaşma yarın (28 Ekim) akşam 20.30’da başlayacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de beşinci hafta bugün oynanacak beş karşılaşma ile başlıyor. Haftanın en dikkat çeken karşılaşması ise Türk derbisine sahne olacak. Son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes, yarın (28 Ekim) akşam 20.30’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmada Fenerbahçe Beko’yu konuk edecek.

Bu sezon çıktığı dört karşılaşmada ikişer galibiyet ve mağlubiyetle sekizinci sırada yer alan Anadolu Efes, ligin namağlup iki takımından biri olan Fenerbahçe Beko ile karşılaşacak. Bu sezon iki takım Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda karşı karşıya gelmiş ve Anadolu Efes 71-62’lik skorla Fenerbahçe Beko’yu mağlup ederek kupayı müzesine götürmüştü.

Dimitris Itoudis yönetiminde lige kusursuz bir başlangıç yapan Fenerbahçe Beko’da, sakatlığı nedeniyle yaklaşık bir ay daha takımdan uzak kalacak Nemanja Bjelica dışında eksik bulunmuyor. Anadolu Efes’te ise uzun süredir sakatlığı bulunan Shane Larkin karşılaşmada forma giyemeyecek.

Geçen sezon Turkish Airlines EuroLeague’de oynanan iki karşılaşmayı da 5 sayılık farklarla Anadolu Efes kazanmıştı. Ancak Basketbol Süper Ligi final serisinde ise Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 4-1 geçerek şampiyonluğa uzanmıştı.

Turkish Airlines EuroLeague’de 21. yüzyılda oynanan 18 karşılaşmada, Fenerbahçe Beko’nun 11-7 üstünlüğü bulunuyor. Anadolu Efes’in ev sahipliğindeki 8 karşılaşmada da yine Fenerbahçe Beko’nun 5-3’lük üstünlüğü var.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda oynanan karşılaşma:

https://youtu.be/xqJ8zNROv8Q

Bugün ve yarın oynanacak beşinci hafta karşılaşmalarının programı şöyle:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.