Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde beşinci hafta heyecanı sona erdi: Barcelona’dan tarihi başarısızlık – Atletico Madrid’den Devler Ligi’ne veda 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde beşinci hafta heyecanı, dün (26 Ekim) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. C Grubu’nda Barcelona, Bayern Münih’e 3-0 mağlup olup Devler Ligi’ne veda ederken; B Grubu’nda ise Atletico Madrid, Bayer Leverkusen ile berabere kalarak elendi. 

Barcelona, Devler Ligi’ne veda etti

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda, beşinci hafta heyecanı dün (26 Ekim) oynan karşılaşmaların ardından sona erdi. Günün öne çıkan maçında Avrupa futbolunun iki devi Barcelona ile Bayern Münih kozlarını paylaştı. Camp Nou Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor düdük çaldı.

Karşılaşma öncesinde Inter’in aldığı 4-0’lık Viktoria Plzen galibiyeti nedeniyle gruptan çıkma şansını yitiren Barcelona, Bayern Münih karşısına prestij için çıktı. Ancak İspanya temsilcisi, güçlü rakibine direnemedi. 

Konuk Alman ekibi, Barcelona’yı 10. dakikada Sadio Mane, 31. dakikada Eric Maxim Choupo-Moting ve 90+5. dakikada Benjamin Pavard’ın attığı gollerle 3-0 mağlup etmeyi başardı. 

5 maç sonunda 4 puanla 3. sırada kalan Barcelona’nın son maçlar öncesi UEFA Avrupa Ligi’nde yola devam edeceği kesinleşti. Bayern Münih ise 5’te 5 yaparak 15 puana ulaştı ve son maçlar öncesinde grup liderliğini garantiledi.

Bayern Münih Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, Jose Mourinho’yu (3) geride bırakarak Şampiyonlar Ligi tarihinde Barcelona’yı dört kez mağlup eden ilk çalıştırıcı oldu.

Barcelona, 1997-1998 ve 1998-1999 sezonlarından sonra ilk kez üst üste ikinci kez Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasında veda etti.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Atletico Madrid’den Devler Ligi’ne sürpriz veda

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Atletico Madrid, sahasında Almanya temsilcisi Bayer Leverkusen ile kozlarını paylaştı. Wanda Metropolitano’da oynanan karşılaşmada, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin düdük çaldı. 

Devler Ligi’nde şansını devam ettirmek adına mutlak galibiyete ihtiyaç duyan İspanya temsilcisi, Bayer Leverkusen engelini aşamadı. Ev sahibi ekibin, gruptan çıkmak adına mutlak üç puana ihtiyaç duyduğu mücadele 2-2 sona erdi. Atletico Madrid’in golleri 22. dakikada Yannick Carrasco ve 50. dakikada Rodrigo De Paul’dan gelirken Leverkusen’in gollerini 9. dakikada Moussa Diaby ve 29. dakikada Callum Hudson-Odoi kaydetti. 

Atletico Madrid, karşılaşmada uzatma bölümünün sonunda VAR kontrolü ile penaltı kazandı. 90+9. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Yannick Carrasco, kaleci Lukas Hradecky’yi geçemedi. Dönen topta Saul Niguez’in vuruşu da direkten döndü. Böylece Atletico Madrid, son 16’ya kalma şansını son haftaya taşıyamamış oldu.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna kalmayı garantileyen takımlar: Bayern Münih, Borussia Dortmund, Real Madrid, PSG, Napoli, Porto, Inter, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Benfica, Club Brugge

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.