Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (156): Süper Lig’in 12. haftasında heyecan ile beklenen beş maç | Şenol Güneş, ikinci Beşiktaş döneminin ilk maçına çıkacak

Spor Toto Süper Lig’de 12. hafta heyecanı bugün (28 Ekim) oynanacak Fatih Karagümrük-Galatasaray karşılaşması ile başlıyor. Medyascope Spor Servisi olarak, futbolseverlerin bu hafta mutlaka takip etmesi gereken beş maçı sizin için derledik.

5) Kayserispor-Adana Demirspor

Çağdaş Atan’ın Kayserispor’u, Vincenzo Montella’nın Adana Demirspor’u ile kozlarını paylaşacak. 

11 haftası tamamlanan Süper Lig’de topladığı 19 puanla yedinci sırada yer alan Kayserispor, Adana Demirspor ile oynadığı son sekiz lig maçının beşini kazandı. Ligde çıktığı son iki maçı kazanan sarı-kırmızılı ekip, Temmuz 2020’den bu yana üst üste üç galibiyet alamadı. 

Bu sezon harikalar yaratan Adana Demirspor, topladığı 22 puanla Fenerbahçe’nin ardından ikinci sırada yer alıyor. 

Kayserispor’u Mayıs 1987’den bu yana deplasmanda mağlup edemeyen Adana Demirspor, Süper Lig’de oynadığı son sekiz maçta dört galibiyet ve dört beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Akdeniz temsilcisi, deplasmanda oynadığı son dört lig maçında da kaybetmedi. 

4) İstanbulspor-Fenerbahçe

Süper Lig’de topladığı sekiz puanla 18. sırada yer alan İstanbulspor, sahasında Fenerbahçe’yi ağırlayacak. 

Ligdeki kötü gidişatın ardından teknik direktörlük görevine Fatih Tekke’yi getiren İstanbulspor, Fenerbahçe’den puan almak isteyecek. Sarı-siyahlı ekip, bu sezon evinde oynadığı dört lig maçını da kazanamadı. 

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’si, 11 haftası tamamlanan ligde topladığı 23 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Bir maçı eksik olan sarı-lacivertliler, 10 haftalık dilimde rakip filelere 29 gol göndermeyi başardı. 

Süper Lig’deki son üç maçını kazanan Fenerbahçe, son iki deplasman maçında kalesini gole kapatmayı başardı. Sarı-lacivertliler, İstanbulspor’a konuk olduğu son iki lig maçını da kazandı.

3) Konyaspor-Kasımpaşa

2021-2022 sezonunda harikalar yaratan Konyaspor, iyi performansına bu sezon da devam ediyor. İlhan Palut’un ekibi, 11 hafta sonunda topladığı 19 puanla 6. sırada yer alıyor.

Süper Lig’de son beş maçının sadece birini kazanan yeşil-beyazlılar, Kasımpaşa ile oynadığı son dokuz lig maçında dört galibiyet ve beş beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Evinde çıktığı son lig maçında Gaziantep FK’ya 1-0 yenilen Konyaspor, İlhan Palut yönetiminde bugüne kadar üst üste iki iç saha yenilgisi almadı. 

Topladığı 13 puanla ligde 11. sırada yer alan Kasımpaşa, Konyaspor’a konuk olduğu son sekiz lig maçında iki beraberlik ve yedi mağlubiyet alarak galibiyet sevinci yaşayamadı. İstanbul temsilcisi, ligde oynadığı son iki karşılaşmayı da kaybetti. 

2) Fatih Karagümrük-Galatasaray

Andrea Pirlo’nun çalıştırdığı Fatih Karagümrük, topladığı 12 puanla 12. sırada yer alıyor.

Son iki Süper Lig maçını kazanan Fatih Karagümrük, bu sezon daha önce oynadığı sekiz karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını geride bıraktı. İstanbul temsilcisi, Galatasaray’ı konuk ettiği son iki maçtan toplam dört puan çıkarmayı başardı. 

Okan Buruk’un Galatasaray’ı, 11 hafta sonunda 18 puan topladı. Kadrosunu Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Leo Dubois, Lucas Torreira, Dries Mertens, Yusuf Demir, Milot Rashica, Mathias Ross, Juan Mata ve Mauro Icardi gibi isimlerle güçlendiren sarı-kırmızılılar, deplasmanda Fatih Karagümrük’ü mağlup etmeyi hedefliyor.  

Süper Lig’de üç maçtır kazanamayan Galatasaray, Fatih Karagümrük’e konuk olduğu son iki lig maçında bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, bu sezon İstanbul takımlarına konuk olduğu iki maçı da kazanmayı başardı. 

1) Beşiktaş-Ümraniyespor

Valerien Ismael yönetiminde sezona formasyon tartışmalarıyla giren Beşiktaş, ilk haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkışa geçmişti. Ancak siyah-beyazlılar, ligde oynadığı son altı karşılaşmada 11 puan kaybetti. 

Hatayspor mağlubiyetinin ardından Valerien Ismael ile yollarını ayıran Beşiktaş’ta, teknik direktörlük koltuğuna Şenol Güneş getirildi. Beşiktaş’taki ikinci döneminin ilk sınavına Ümraniye karşısında çıkacak olan Güneş, yeni kariyerine üç puanla başlamanın hesaplarını yapıyor. 

Ligin son sırasında yer alan Ümraniyespor, bu sezon Süper Lig’de galibiyet almayan tek takım konumunda. 

Süper Lig’de 11. hafta sonunda oluşan puan durumu:

Süper Lig’de 12. haftanın programı:

28 Ekim Cuma

Fatih Karagümrük-Galatasaray

29 Ekim Cumartesi

Konyaspor-Kasımpaşa

Alanyaspor-Gaziantep FK

30 Ekim Pazar

Ankaragücü-Hatayspor

Beşiktaş-Ümraniyespor

Kayserispor-Adana Demirspor

İstanbulspor-Fenerbahçe

31 Ekim Pazartesi

Sivasspor-Antalyaspor

Başakşehir-Giresunspor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.