Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş’ta ikinci Şenol Güneş dönemi başladı

Valerien Ismaël ile yollarını dün (26 Ekim) resmen ayıran Beşiktaş, tecrübeli teknik direktör Şenol Günel ile sözleşme imzaladı. 

Beşiktaş, Şenol Güneş’i yeniden göreve getirdi

Son altı maçta sadece bir galibiyet alan Beşiktaş, Atakaş Hatayspor mağlubiyetinin ardından kötü gidişatın faturasını Valerien Ismaël’e kesti. Siyah-beyazlılar, teknik direktör Ismaël ile yolların ayrıldığını dün (26 Ekim) kamuoyuna resmen duyurdu. 

Beşiktaş, Valerien Ismaël’den boşalan teknik direktörlük görevine Şenol Güneş’i getirdi. Siyah-beyazlı yönetim, bugün yaptığı toplantıda Şenol Güneş’te karar kıldı. Beşiktaş, tecrübeli teknik direktör ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. 

Beşiktaş yeni teknik direktörü Şenol Güneş’i böyle duyurdu:

2015-2019 yılları arasında Beşiktaş’ta dört sezon görev yapan Şenol Güneş, iki şampiyonluk yaşadı. Siyah-beyazlılar, Güneş yönetiminde çıktığı 199 maçta 117 galibiyet, 36 mağlubiyet yaşarken, 46 kez berabere kaldı.

Tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş, “evim” olarak nitelendireceği Beşiktaş’ın kapısından ilk kez 2015 yılının 11 Haziran’ında girdi. Türkiye Süper Lig 2015/16 sezonunda şampiyonluk kupasını kaldıran Güneş’in Beşiktaş’ı aynı zamanda ligin en fazla gol atan takım unvanını da elinde tuttu. 2016/17 sezonunda da şampiyonluk kupasını müzesine taşıyan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Lyon’a penaltılarla elendi.

Avrupa’daki başarılarına ertesi sezon da devam eden Şenol Güneşli Beşiktaş, 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan toplarken, hem en yüksek puana ulaşan, hem de grubunu namağlup tamamlayan takım olarak Şampiyonlar Ligi grup aşamalarındaki en başarılı Türk takımı olmayı başardı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.