Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci ve yazar Ahmet Tulgar son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci ve yazar Ahmet Tulgar (63) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Tulgar’ın naaşı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’na defnedildi.

Gazeteci ve yazar Ahmet Tulgar iki gün önce evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Ahmet Tulgar bugün (28 Ekim) Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolcuğuna uğurlandı. Tulgar’ın naaşı cenaze töreninin ardından Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’na defnedildi.

Cenazeye Ahmet Tulgar’ın ailesinin yanı sıra SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Hüda Kaya, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ile Tulgar’ın meslektaşları katıldı.

Medyascope’a konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Ahmet Tulgar için şunları söyledi:

“Her şeyden önce beklemediğimiz bir ölümdü. Ölümle Ahmet Tulgar’ı yan yana koymak gerçekten ağır geldi. Yaratıcı, üretken bir insandı. İnsan canlısıydı, dosttu, yoldaştı. Çok erken kaybettik daha yapacağı çok şey vardı.’’

Ahmet Tulgar’ın yengesi Ebru Tulgar ise Ahmet Tulgar’ı şu sözleriyle andı:

’Ahmetciğim seni çok seviyorum. Tüm Türkiye de seni çok seviyor. Şükran Anne’ye ve Rıza Baba’ya sıkı sıkı sarıl. Mutlu ve huzur içinde uyu.’’

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.