Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail Savunma Bakanı Gantz ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesinin perde arkası: Türkiye’den ne talep edildi?

Türkiye ile İsrail arasında atılan normalleşme adımları devam ediyor. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, dün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşmenin ayrıntılarını İsrail basını yazdı. Yedioth Ahronot’un aktardığına göre Gantz, Erdoğan’dan Hamas’ın Türkiye’deki faaliyetlerinin yasaklanmasını istedi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz dün resmi temaslarda bulunmak için Türkiye’ye geldi. Ankara’ya düzenlediği ziyaret ile Gantz, Türkiye’yi yıllar sonra ziyaret eden ilk savunma bakanı oldu. Gantz, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeden önce Anıtkabir’i ziyaret etti ve mozoleye çelenk bıraktı.

“Hamas’ın faaliyetlerine son verin”

Yedioth Ahranot gazetesi Gantz-Erdoğan görüşmesinin perde arkasını yazdı. Gazetenin haberine göre dünkü görüşmede Gantz, Türkiye’deki Hamas liderlerini Batı Şeria’daki terör saldırılarını koordine ve finanse etmekle suçladı ve Erdoğan’dan Hamas’ın Türkiye’deki faaliyetlerinin yasaklanmasını istedi.

Diğer yandan Gantz, Erdoğan’dan İran’ın Suriye’ye silah sevkiyatı konusunda uyarılmasını da talep etti.

Önce İsrail, sonra ABD

Yedioth Ahranot’a konuşan kaynaklar, Türkiye’nin İsrail ile ilişkileri geliştirmek istediğini ve böylece Amerika Birleşik Devletleri’yle (ABD) de ilişkileri düzeltebileceğini söyledi. Öte yandan Türkiye’nin İsrail savunma sanayisinden yeni silahlar da satın almak istediği aktarıldı.

İsrailli yetkililer de İran’ın terör faaliyetlerini engellemek ve ortak bir iletişim ağı oluşturmak için Türkiye ile özellikle güvenlik alanında işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.