Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin’den Erdoğan’a: “Zor bir partner”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “zor bir partner” olduğunu söyledi. Putin, Erdoğan’ı “her şeyden önce Türkiye’nin çıkarlarını savunan güçlü bir lider” olarak nitelendirdi.

Rusya lideri Vladimir Putin, dün (27 Ekim) Uluslararası Valday Tartışma Kulübü’nün yıllık toplantısında Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Batı’nın savaştaki rolü ve Türkiye-Rusya ilişkilerine değindi.

“Güçlü bir lider”

Kendisine “İki yıl önce Erdoğan hakkında olumlu şeyler söylemiştiniz. Bugünkü düşünceleriniz nedir?” diye sorulması üzerine Putin, Erdoğan’ın “Türk halkının ve Türk ekonomisinin çıkarlarını savunan güçlü bir lider” olduğunu söyledi.

“Zor bir partner”

Erdoğan’ın hiçbir zaman kendisini kullanmalarına izin vermediğini vurgulayan Putin, iki ülke arasındaki karar alma süreçlerinin de “kolay” olmadığının altını çizdi:

“Bizimle olan diyalogunda da ilk olarak kendi çıkarlarını koruyor. Bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan zor bir partner. Birçok karar anlaşmazlıklar ve uzun müzakereler sonucunda alınıyor. Fakat her iki ülke de anlaşmayı istiyor, biz de genelde anlaşmalarımızı yapıyoruz.”

Türkiye, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından Kiev ile Moskova arasında bir arabulucu rolü üstlenmeye çalıştı, tahıl anlaşmasına aracılık etti ve esir değiş tokuşunda önemli bir rol aldı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.