Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhuriyet’in 99. yılı: Liderlerden Anıtkabir’e ziyaret, partilerden kutlama mesajları

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti. Siyasi parti liderleri sosyal medya üzerinden mesajlar paylaştı. Türkiye siyasetinin yanı sıra dünya liderleri de Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yaşını kutladı.

Anıtkabir’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan törene Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, bakanlar, yüksek yargı temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı. Anıtkabir’in avlusuna, Kuvvet Komutanlıkları ile Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığı’nı temsilen askerler alındı.

Erdoğan, Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Ardından konuşma yapan Erdoğan şöyle dedi:

“Aziz Atatürk, bugün riyasetiniz altında yürütülen zorlu ve destansı bir mücadelenin ardından kurduğumuz Cumhuriyetimiz’in 99. yıldönümünü idrak ediyoruz. 

Zat-ı alinizin ve aziz şehitlerimizin emaneti olan Cumhuriyetimiz’i ilelebet payidar kılmak için çalışıyoruz. 

Bu tarihi günü, ülkemizin ilk yerli elektrikli otomobili olan TOGG’un üretim tesisinin açılışını yaparak taçlandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Önümüze çıkartılan engellere aldırmadan, içinde bulunduğumuz asrı, Türkiye Yüzyılı yapmak ve milletimizi hayalleriyle buluşturmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

Ruhun şad olsun, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” 

Kılıçdaroğlu: “Cumhuriyetimizin 99. yaşı kutlu olsun”

CHP resmi sosyal medya hesabından bir kutlama mesaj paylaştı ve “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesiyle perçinlediği, kimsesizlerin kimsesi Türkiye Cumhuriyetimiz’in 99’uncu yaşı kutlu olsun. #YaşasınCumhuriyet” diye yazdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımladı.

Kılıçdaroğlu mesajında şöyle dedi:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlik düşü, millet egemenliğinin nişanesi güzel Cumhuriyetimizin 99. yaşı kutlu olsun.

Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Atatürk’ün liderliğinde milletimiz, eşsiz bir mücadele ile kazandığı bağımsızlığını, yine eşsiz bir irade ile millet egemenliğine emanet etmiştir. Cumhuriyet’i kuran kadroların bugünkü mirasçıları olarak görevimiz, güzel Cumhuriyetimiz’i demokrasi ile taçlandırmaktır. Büyük bir inanç ve kararlılıkla söylüyorum ki; Cumhuriyetimiz’in 100. yaşı, gerçek vatanseverlerin, gerçek demokratların iktidarında kutlanacaktır. Milletimiz müsterih olsun, ülkemizi bu darboğazdan el ele, omuz omuza çıkaracağız. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devletimizi, demokrasi ile taçlandıracağız.

Bu duygu ve inançla 99. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Doğum günün kutlu olsun Türkiye!”

Akşener: “Hepimiz aynı yaştayız”

İYİ Parti lideri Meral Akşener de “Cumhuriyet gibi hayatların doğum günü kutlu olsun! 🇹🇷🎂❤️ #HepimizAynıYaştayız” notuyla sosyal medyadan bir video paylaştı

Babacan: “İyi ki doğdun Cumhuriyet”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaştı ve “İyi ki doğdun Cumhuriyet! #29Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, kurucu cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizi 100. yaşında güçlü bir ekonomiye, itibarlı bir dış politikaya ve özgürlükçü bir demokrasiye kavuşturacağız” dedi.

Gelecek Partisi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Cumhuriyetimiz 99 yaşında. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” denildi.

Davutoğlu: “Cumhuriyet Gelecek’tir”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından bir video paylaştı ve “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Milli Mücadeleyi Cumhuriyet’le taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları saygı ve rahmetle anıyoruz. Demokrasi ile taçlanan Cumhuriyet Gelecek’tir! #29Ekim” diye yazdı.

Demokrat Parti de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı:

“Cumhuriyet, bu topraklarda doğana bu topraklarda hayal kurdurandır. Cumhuriyet vatandaşı eşit bilendir. Cumhuriyet refahı eşit dağıtandır. Cumhuriyet adalettir. Cumhuriyet hürriyettir. Cumhuriyet demokrasidir. Cumhuriyet Milletin sesi, Milletin iradesidir.”

Dünya liderleri de Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yaşını kutladı

Türkiye siyasetinin yanı sıra dünya liderleri de paylaştıkları mesajlar ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, sosyal medyada paylaştığı mesajda refah dileklerini ön plana koyarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. Cumhuriyet Bayramı’nı Türkçe kutladı.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilmesinin 99. yıldönümü vesilesiyle ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyorum. Dost Türk halkına barış, esenlikler ve refah diliyorum. Ortak çabalarımızın Karadeniz bölgesine barış, güvenlik ve istikrarın geri gelmesini sağlayacağına inanıyorum.”

İsrail devleti resmi Twitter hesabından, dostluk vurgusuyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı:

“Yarın bağımsızlığının 99. yılını kutlayacak olan Türkiye’deki dostlarımızın Bağımsızlık Günü kutlu olsun!”

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Büyükelçiliği, Twitter üzerinden Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yılı kutlu olsun!”

NATO Savunma Koleji, Twitter’da Türkiye bayrağı paylaşarak “Biz NATO’yuz”, “Müttefikiz”, “Beraber Daha Güçlüyüz” mesajları eşliğinde Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı:

“NATO Savunma Koleji, Müttefikimiz Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar!”

Hollanda Krallığı Başkonsolosu Arjen Uijterlinde, sosyal medyadan paylaştığı fotoğraf ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.