Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amasra maden faciası soruşturması: Yedi kişi tutuklandı, iki kişinin sorgusu devam ediyor 

Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü maden katliamı soruşturmasında yedi kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklananlar arasında işletme müdürü, müessese müdürü, müessese müdür yardımcısı da bulunuyor. Tutuklamaya sevk edilen iki kişinin ise sorguları devam ediyor. 

Bartın-Amasra’da 14 Ekim’de Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı taşkömürü maden ocağında meydana gelen patlamada 41 maden işçisi hayatını kaybetmişti. Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Müessese Müdürü Cihat Özdemir, Müessese Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekçi, İSG Eğitim Müdürü Volkan Soylu, 2. kartiye üretim mühendisi Levent Aydın, emniyet mühendisi Şahan Kahraman ve 1. kartiye üretim mühendisi İbrahim Hakan Mengeç tutuklandı.

Tutuklama için sevk edilen işletme üretim başmühendisi Mehmet Tural, hazırlık servisi mühendisi Hidayet Gökdere’nin sorguları ise devam ediyor. 

Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı, bilirkişi ön raporunda, madendeki Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesi (ATİM) Müdür Yardımcısı Salih Atmaca ve Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunu vurguladı. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda madenin ruhsat ve denetim işlerinden sorumlu olan personelin sorumluluğunun altı çizildi. 

Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 27 Ekim günü, aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, müessese müdür yardımcıları, işletme müdürü, personel müdürü, işletme başmühendisi ile kartiye, iş güvenliği, sondaj ve aspiratör sorumlusu olarak görev alan mühendislerin yer aldığı 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Polis, şüphelilerden 24’ünü gözaltına almış ve Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.