Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirören Grubu’nun kredi borçları: CNN Türk, Hürriyet ve Kanal D’nin binaları Ziraat Bankası’na geçti

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ziraat Bankası A.Ş. ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandı. Böylece Demirören Grubu’na ait CNN Türk, Hürriyet ve Kanal D’nin de bulunduğu İstanbul-Bağcılar’daki binalar Ziraat Bankası’na geçti.

Video: Göktürk’te mahalleli ve polis karşı karşıya | Demirören – Ziraat Bankası kredi krizi devam ediyor

Ziraat Bankası’ndan  Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

Mülkiyeti T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’ye ait bulunan, İstanbul İli, Bağcılar ilçesi’nde yer alan, tapunun 2161 ada, 10 parseli ve 2163 ada, 3 parselinde kayıtlı taşınmazlar üzerinde gayrimenkul projesi geliştirilmesine ilişkin olarak, Şirketimiz, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında 28.10.2022 tarihinde Gayrimenkul Devri ve Proje Geliştirilmesine Dair İşbirliği Protokolü imzalanmıştır.

Protokol’ün imza tarihi itibarıyla, projeye konu taşınmazların mülkiyetlerinin Şirketimize devrinin yapılacağı tarih henüz belirlenmemiş olup, Protokol’de belirtilen şartlar ile tanzim edilecek ekspertiz raporuyla tespit olunacak değer de dikkate alınarak belirlenecek değer üzerinden taşınmazların devrinin sağlanmasını müteakiben, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’nin 23. maddesinin 7. fıkrası hükmü uyarınca, yatırımcılarımızın tam ve zamanında bilgilendirilmesini teminen ilgili bilgi ve projeye dair tüm gelişmeler Şirketimiz tarafından derhal kamuya duyurulacaktır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’nde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda Şirketimize ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Kemer Country’de imar krizi

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesine bağlı Göktürk Mahallesi’ndeki Kemer Country’nin golf sahaları da Demirören Grubu’nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na geçti. Alana iş makineleri girince mahalleli ayağa kalktı.

Haber: Kemer Country’de imar krizi | Demirören borcunu ödemedi, Ziraat Bankası yeşil alana inşaat yapacak

Göktürk Mahallesi’ndeki Kemerköy Country içindeki afet toplanma alanı, Emlak Konut GYO’nun başvurusu üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından nisan ayında “rezerv yapı alanı” olarak ilan edildi.

Emlak Konut GYO’nun 224 bin metrekarelik alana inşa edeceği proje 1 milyar 978 milyon 814 bin 888 TL’ye mal olacak.

Shorts: Kemer Country’de imar krizi #shorts

Vatandaşlar söz konusu inşaatın “işgal” olduğunu söyledi ve iş makinesinin alana girişine izin vermedi. Daha sonra polis müdahalesi ile iş makinesi alana girerek çalışmaya başladı. Mahkemeden gelen yürütmeyi durdurma kararıyla iş makinesi çalışmayı durdurdu. Fakat kısa bir süre sonra makine yeniden çalışmaya başladı.

“Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi”nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Bizim hukuksal sürecimiz devam ederken Ziraat Bankası ve Emlak GYO, yeşil alanlarımızı yandaş müteahhitlere ihale etti.

İhaleyi alan müteahhit şirket, Ziraat Bankası ve Emlak GYO yetkilileri davalarımız devam ederken hukuksuz olarak yeşil alanımıza el koymaya çalışıyor. Haklarımızı koruması gereken kamu ve emniyet güçleri bu hukuksuz süreçte bizim karşımızda yer alıyorlar.

Biz hukuksuzluğa karşı direniyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.