Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemer Country’de imar krizi | Demirören borcunu ödemedi, Ziraat Bankası yeşil alana inşaat yapacak

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesine bağlı Göktürk Mahallesi’nde Demirören Grubu’nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na geçen Kemer Country’nin golf sahalarına iş makineleri polis eşliğinde girdi. 

Göktürk Mahallesi’ndeki Kemerköy Country içindeki afet toplanma alanı, Emlak Konut GYO’nun başvurusu üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından nisan ayında “rezerv yapı alanı” olarak ilan edildi.

Emlak Konut GYO’nun 224 bin metrekarelik alana inşa edeceği proje 1 milyar 978 milyon 814 bin 888 TL’ye yapılacak.

Mahkeme kararına rağmen iş makinesi çalışmaya devam etti 

Vatandaşlar söz konusu inşaatın “işgal” olduğunu söyledi ve iş makinesinin alana girişine izin vermedi. Daha sonra polis müdahalesi ile iş makinesi alana girerek çalışmaya başladı.

Mahkemeden gelen yürütmeyi durdurma kararıyla iş makinesi çalışmayı durdurdu. Fakat kısa bir süre sonra makine yeniden çalışmaya başladı.

“Ziraat Bankası ve Emlak GYO hukuksuz olarak yeşil alanımıza el koyuyor”

“Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi”nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Bizim hukuksal sürecimiz devam ederken Ziraat Bankası ve Emlak GYO, yeşil alanlarımızı yandaş müteahhitlere ihale etti.

İhaleyi alan müteahhit şirket, Ziraat Bankası ve Emlak GYO yetkilileri davalarımız devam ederken hukuksuz olarak yeşil alanımıza el koymaya çalışıyor. Haklarımızı koruması gereken kamu ve emniyet güçleri bu hukuksuz süreçte bizim karşımızda yer alıyorlar.

Biz hukuksuzluğa karşı direniyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.