Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Faşist bir ülke ile bağdaştırılamam” diyen Rus milyarder Oleg Tinkov, Rusya vatandaşlığından çıktı

Rus milyarder ve bankacı Oleg Tinkov, Ukrayna’ya açılan savaş nedeniyle Rusya vatandaşlığından ayrıldığını açıkladı. Tinkov, Instagram hesabından paylaştığı mesajında, “Barışçıl komşusuyla savaş başlatan ve masum insanları öldüren faşist bir ülke ile bağdaştırılamam” dedi.

Rus milyarder Oleg Tinkov, Instagram hesabında, Rusya vatandaşlığını sonlandırdığını gösteren bir belge paylaştı ve üzerine şunları yazdı:

“Barışçıl komşusuyla savaş başlatan ve masum insanları öldüren faşist bir ülke ile bağdaştırılamam. Bu pasaportu elimde tutmaya devam etmek benim için utanç kaynağı. Umarım diğer Rus iş insanları da beni takip eder, bu da Putin rejimini ve ekonomisini zayıflatır. Ve sonunda onu yenilgiye uğratır. Putin’in Rusyası’ndan nefret ediyorum ama bu çılgın savaşa açıkça karşı duran tüm Ruslar’ı seviyorum!”

Bağımsız Rus haber platformu Sota Vision, Tinkov’un Rusya vatandaşlığından ayrıldığını belirten açıklamasının ekran görüntüsünü Twitter’dan paylaştı. Söz konusu gönderi şu anda Tinkov’un Instagram hesabından bulunmuyor.

54 yaşındaki Tinkov, 20 milyon müşterisi bulunan Tinkoff Bankası’nı kurmuştu. İngiltere, Tinkov’a Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından yaptırım uygulama kararı almıştı. 2020 yılında vergi kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve daha sonra kefaletle serbest bırakılan Tinkov, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini daha önce de eleştirmişti.

Tinkov, savaşa karşı çıkıp vatandaşlıktan ayrılan ilk Rus zengini değil. Basında çıkan haberlere göre, diğer bir Rus bankacı Nikolay Storonsky de Rusya vatandaşlığından ayrıldığını açıkladı. Ekim ayının başında da Rusya doğumlu ve aynı zamanda İsrail vatandaşı olan milyarder girişimci Yuri Borisovich Milner, Rusya vatandaşlığından çıktığını duyurmuştu.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.