Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güç tek elde toplandı: Elon Musk, Twitter’ın yönetim kurulunu feshetti ve kendisini CEO olarak atadı

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, şirketin yönetim kurulunu feshetti ve kendisini Twitter’ın CEO’su olarak atadı. Musk, şirketi satın almasının hemen ardından aralarında CEO Parag Agrawal’ın da olduğu üst düzey yöneticileri işten çıkarmıştı. Bu son hamle ile de Musk, şirketin yönetimindeki tek isim haline geldi.

Sosyal medya platformu Twitter, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı bildirimde şirketin tek yöneticisinin Elon Musk olduğunu açıkladı. Söz konusu bildirimde Bret Taylor, Parag Agrawal, Omid Kordestani, David Rosenblatt, Martha Lane Fox, Patrick Pichette, Egon Durban, Fei-Fei Li ve Mimi Alemayehou’nun artık yönetim kurulunda olmayacağı bilgisine yer verildi.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma sürecinin tamamlanmasının ardından, “Kuş serbest kaldı” demişti.

Platformu satın almasının ardından Twitter CEO’su Parag Agrawal, CFO’su Ned Segal ve firmanın üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde’yi görevden alan Musk’ın bu hamleleri, şirket çalışanları arasında endişeye yol açtı. Washington Post’un haberine göre Musk ve ekibi, ilk olarak Twitter çalışanlarının yüzde 25’ini işten çıkarmayı planlıyor. Twitter’ın halihazırda 7 bin çalışanı bulunuyor.

Devralma işleminin ardından Musk, spam ve bot hesapların durumuna dair de harekete geçti. Konuya dair bilgisi olan iki kaynak, Musk’ın ekiplerinin Twitter’ın yazılım kodunu araştırmak ve platformun daha iyi çalışabilmesini sağlamak için bazı çalışanlarla görüşmeye başladığını söyledi.

Reuters’a konuşan bazı çalışanlar ise Musk’tan çok az haber aldıklarını ve şirkette neler olup bittiğini anlamak için basında çıkan haberleri birleştirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.