Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde beşinci hafta heyecanı sona erdi: Haftanın maçında Fenerbahçe Beko, Pınar Karşıyaka’yı mağlup etti 

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde beşinci hafta geride kaldı. Haftanın maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Pınar Karşıyaka’yı 100-88’lik skorla mağlup etti. Anadolu Efes konuğu Bahçeşehir Koleji’ni 97-68’lik skorla rahat geçerken, Galatasaray NEF ise Darüşşafaka deplasmanında 68-66 mağlup oldu. Haftaya namağlup giren Frutti Extra Bursaspor ise Aliağa Petkim deplasmanında 80-72’lik skorla mağlup olarak ilk mağlubiyetini aldı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde beşinci haftanın en dikkat çeken karşılaşmasında, namağlup lider Fenerbahçe Beko, konuğu Pınar Karşıyaka’yı 100-88’lik skorla mağlup ederek beşinci maçından da galip ayrıldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı başa baş geçerken, Fenerbahçe Beko alışık olduğumuz şekilde üçüncü çeyrekte kurduğu 34-17’lik üstünlükle farkı açarak müsabakayı kazandı.

Fenerbahçe Beko’da Scottie Wilbekin 27 sayı ve 6 asist, Jonathan Motley 22 sayı ve 11 ribaund, Melih Mahmutoğlu 17 sayı ve Nigel Hayes-Davis de 12 sayı ve 7 ribaund kaydetti. Pınar Karşıyaka’da ise Angel Delgado 18 sayı ve 11 ribaund, Errick McCollum 17 sayı, Mindaugas Kuzminskas 15 sayı ve 5 ribaund, Kenan Sipahi 14 sayı ve 10 asist ve Vittorio Brown da 12 sayı ile karşılaşmayı tamamladı.  

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın öne çıkan koç performansı: Burak Gören – Aliağa Petkim

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin beşinci haftasında İzmir ekibi Aliağa Petkim ligin namağlup ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor’u 80-72’lik skorla mağlup etti. Güçlü rakibi karşısında ilk yarıyı 45-39 geride kapatmasına rağmen, ikinci yarıda muhteşem bir geri dönüşe imza atan Aliağa Petkim, kurmuş olduğu 41-27’lik üstünlükle galibiyete uzandı. Beşinci hafta sonunda üçüncü galibiyetine imza atan İzmir temsilcisinde koç Burak Gören haftaya damgasını vurdu. Frutti Extra Bursaspor ise ilk kez mağlup oldu.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın öne çıkan performansları: Ömercan İlyasoğlu – Axel Bouteille – Maximillian Aaron von Heidegger – Scottie Wilbekin

Ligde ve EuroLeague’de sezona iyi bir başlangıç yapamayan Anadolu Efes’te, Bahçeşehir Koleji karşısında süre alan genç oyuncu Ömercan İlyasoğlu, karşılaşmada kaydettiği 21 sayı, 3 ribaund ve 8 asistlik performansla alınan farklı galibiyette önemli rol oynadı.

Ligimizin güçlü ekiplerinden Türk Telekom, Ayos Konyaspor Basketbol’u 99-93’lük skorla mağlup ederken, karşılaşmaya 29 sayı, 9 ribaund, 1 asist ve 1 blokla Axel Bouteille damgasını vurdu. 

Ligimizin galibiyetsiz ekiplerinden Yukatel Merkezefendi Belediyesi, konuk ettiği ONVO Büyükçekmece Basketbol’u 77-76’lık skorla mağlup ederken, karşılaşmada 27 sayı, 5 ribaund, 9 asist ve 1 top çalma kaydeden Maximilian Aaron von Heidegger haftaya damgasını vuran isim oldu ve takımına galibiyeti getirdi.

Ligde ve EuroLeague’de yoluna namağlup devam eden Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Pınar Karşıyaka’yı 100-88’lik skorla mağlup ederken, karşılaşmada 27 sayı ve 6 asist kaydeden Scottie Wilbekin haftaya damgasını vuran isimler arasında yer aldı. 

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde beşinci hafta sonundaki toplu sonuçlar ve puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler