Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’nun metamfetamin açıklamasının ardından yedi ilde uyuşturucu operasyonu düzenlendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de metamfetamin salgını olduğunu iddia etmesinin ardından yedi ilde uyuşturucu odaklı operasyon düzenlendi ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçen pazartesi (31 Ekim) akşamı Twitter hesabında yeni bir video mesaj paylaştı. Mesajında Türkiye’deki uyuşturucu tehlikesinin boyutlarına değinen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni salgını besliyor. Breaking Bad Süleyman çocukların zehirlenmesine göz yummuştur” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından sonra Türkiye’de iki günde Malatya, Şanlıurfa, Adana,  Aydın, Kayseri, Karabük ve Osmaniye’de uyuşturucu operasyonları düzenlendi.

Osmaniye’de 130 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Osmaniye’de uyuşturucu satıcılarına bugün (2 Kasım) sabah erken saatlerde yapılan operasyonda 130 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Soylu operasyonun ayrıntılarını şöyle anlattı:

“Osmaniye’de kökünü kurutma operasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu operasyonun gerçek amacı, yaklaşık dört aydır teknik takip ve diğer izleme birimlerimizin yapmış olduğu faaliyetler sonucunda bu sabah itibarıyla uyuşturucu satıcılarını yakaladık. Milletimiz rahat olsun, gerek yargıyla, gerek emniyet ve jandarma güçleriyle olan bu mücadelemiz 24 saat devam etmektedir. Milletimizi, gençlerimizi bu illete bulaştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.”

Kayseri ve Malatya’daki operasyonlarda metamfetamin ele geçirildi

Kayseri’de düzenlenen operasyonda ise 33 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 293 hapın yanı sıra 11,5 gram bonzai, 5 gram afyon sakızı, 1,20 gram kokain, 150 gram metamfetamin ele geçirildi.

Malatya’daki baskında 3 bin 274 uyuşturucu hap, 31,78 gram metamfetamin, 25,68 gram esrar, 1 hassas terazi, 1 pompalı tüfek, 2 aparat ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği tahmin edilen 12 bin 65 liraya el konuldu. Operasyonda 10 kişi “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak” suçundan gözaltına alınırken bu isimlerden dokuzu tutuklandı.

Şanlıurfa- Adana- Karabük- Aydın operasyonları

Kayseri ve Osmaniye haricinde son iki günde ülkenin başka illerinde de operasyonlar düzenlendi. Aydın’ın Germencik ilçesindeki uyuşturucu operasyonunda beş şüpheli yakalanırken 100 gram metamfetamin ele geçirildi. Karabük’teki operasyonda üç, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde iki kişi gözaltına alındı. Adana’da ise bir uyuşturucu satıcısı suçüstü yakalandı.

Derleyen: Ali Deniz Çakır

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.