Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde altıncı hafta heyecanı başladı: İspanya futbolu ve Diego Simeone’nin oyun anlayışı çöktü – Igor Tudor’un Marsilya’sı Avrupa’ya veda etti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde altıncı hafta heyecanı, dün (1 Kasım) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Diego Simeone’nin çalıştırdığı Atletico Madrid, deplasmanda Porto’ya 2-1 yenilerek Avrupa’ya veda etti ve böylelikle grup aşamalarında dört İspanyol takımından üçü elenmiş oldu. Tottenham ise Olimpik Marsilya’yı deplasmanda 2-1 mağlup ederek rakibini turnuvanın dışına itti. 

D Grubu’nda düğüm çözüldü: Eintracht Frankfurt’tan tarihi başarı – Antonio Conte’nin Tottenham’ı son 16 turunda

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda, altıncı hafta heyecanı dün (1 Kasım) oynanan karşılaşmalar ile başladı. D Grubu, birbirinden önemli iki karşılaşmaya ev sahipliği yaptı. 7 puan ile grubun ikinci sırasında yer alan Sporting Lizbon, averajla üçüncü sırada yer alan Eintracht Frankfurt ile karşı karşıya geldi. Jose Alvalade Stadyumu’ndaki maçta, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic düdük çaldı. 

Eintracht Frankfurt, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı karşılaşmada müthiş bir geri dönüşe imza atmayı başardı. Almanya temsilcisine galibiyeti getiren golleri (Kamada 62′) ve Kolo (72′) kaydetti. Sporting Lizbon’un maçtaki tek golünü Arthur (39′) attı. 

Bu sonucun ardından Frankfurt, puanını 10’a yükselterek son 16 turuna kaldı. Almanya temsilcisi, böylelikle tarihinde ilk kez katıldığı Devler Ligi’nde üst tura çıkmayı başarmış oldu. 7 puanda kalan Sporting Lizbon ise yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Antonio Conte’nin Tottenham’ı son 16 turunda

Antonio Conte’nin çalıştırdığı Tottenham, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam edebilmek için Marsilya deplasmanına konuk oldu. Velodrome Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetti.

Tottenham, 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Olimpik Marsilya’yı 2-1 mağlup etti. İngiltere temsilcisine galibiyeti getiren golleri Lenglet (54′) ve Höjbjerg (90+5′) kaydetti. Marsilya’nın tek golünü ise Mbemba (45′) attı.

Tottenham, bu sonucun ardından puanını 11’e yükseltip grubu lider olarak bitirirken, 6 puanda kalan Marsilya ise Avrupa kupalarına veda etti.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Diego Simeone’nin Atletico’sundan Avrupa’ya veda 

Atletico Madrid, B Grubu son hafta maçında Porto deplasmanına konuk oldu. Dragao Stadyumu’nda oynanan karşılaşma ev sahibi takımın galibiyetiyle sonuçlandı. 

Porto, sahasında konuk ettiği Atletico Madrid’i Mehdi Taremi ve Stephen Eustaquio’nun kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etti. İspanya temsilcisinin tek golünü ise Ivan Marcano (kendi kalesine) attı. 

B Grubu’nu ilk iki sırada tamamlayan Porto ve Club Brugge, son 16 turuna yükseldi. Bayer Leverkusen ise grubu 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne gitme hakkı kazandı. Öte yandan tarihinde ilk kez grup sonuncusu olan Atletico Madrid, Avrupa kupalarına veda etti ve böylelikle grup aşamalarında dört İspanyol takımından üçü elenmiş oldu. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Şu ana dek Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna kalması kesinleşen takımlar:

• Real Madrid

• Manchester City

• Napoli

• Bayern Münih

• Club Brugge

• Chelsea

• PSG

• Benfica

• Dortmund 

• Inter

• Porto

• Liverpool

• Tottenham

• Frankfurt

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.