Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’nun adaylığı | Alphan Telek, Edgar Şar, Roj Girasun ve Şebnem Yardımcı Geyikçi tartıştı

Siyasetbilimciler Alphan Telek, Edgar Şar, Doç. Dr. Şebnem Yardımcı Geyikçi ve Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun, 2023 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylık ihtimalini değerlendirdi.

Şebnem Yardımcı Geyikçi: “Aday olmadan aday gibi davranan Kılıçdaroğlu muhalefete ilgiyi azalttı”

Programın ilk turunda Ekrem İmamoğlu’nun adaylık potasına geri dönüp dönmediği ve bunun nedenleri tartışılırken Şebnem Yardımcı Geyikçi, Kılıçdaroğlu’nun adı konmamış adaylık kampanyasının muhalefete olan ilgi ve desteği azalttığını ve bunun İmamoğlu’nun aday olarak tekrar potaya girmesini kolaylaştırdığını söyledi.

Alphan Telek de Kılıçdaroğlu’nun son bir aydır izlediği seçim kampanyasının toplumda, Kılıçdaroğlu ile ilgili yerleşik “başaramaz” algısını pekiştirdiğini ve bu durumun adaylık kampanyasına zarar verdiğini belirtti.

Roj Girasun ise İmamoğlu’nun potaya geri dönmediğini ve son zamanlarda olası adaylarla ilgili yapılan yorumların güncele bağlı kalarak gerçekleştiğini dile getirdi.

Edgar Şar: “Muhalefetin dağınıklığını kıran aday her kimse o seçilebilir bir adaydır ve güçlüdür”

Programın ikinci kısmında Ekrem İmamoğlu’nun aday olması durumunda seçilip seçilemeyeceği ele alınırken Edgar Şar, muhalefetin halihazırdaki dağınık görüntüsünü aşan adayın güçlü ve seçilebilir bir aday olacağının altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.