Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Musk, mavi tik ücretine isyan edenleri ti’ye aldı: “Starbucks’ta bir kahveye 8 dolar veriyorsunuz”

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, platformda yapmak istediği bir dizi değişiklik planının bir parçası olarak mavi tikli hesaplar için ayda 8 dolar ödeneceğini açıklamıştı. Musk’ın bu açıklamasının ardından çok sayıda Twitter kullanıcısı bu ödeme planına tepki gösterdi. Musk, tepki gösterenleri Twitter’dan paylaştığı bir karikatür ile ti’ye aldı.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, geçen cuma günü satın aldığı Twitter’daki hakimiyetini artırıyor. Musk, yaptığı açıklamada Twitter’da mavi tik sahibi olmak için aylık 8 dolar (148 Türk Lirası) ödenmesi gerektiğini duyurmuştu:

“Twitter’ın şimdiki mavi tiki olmayanlar için devrede olan lord ve köylü sistemi saçmalık. Güç insanlara geçmeli. Mavi için aylık 8 dolar ödenecek.”

Musk’ın bu açıklamasının ardından birçok Twitter kullanıcısı mavi tik için aylık 8 dolar ödemeyeceğini söyleyerek, plana tepki gösterdi. Musk’ın Twitter üzerinde giderek artan hakimiyeti nedeniyle Twitter kullanıcıları alternatif mecralar aramaya başladı.

Elon Musk ise kendisini ve 8 dolarlık ödeme planını eleştiren kullanıcılara sosyal medya üzerinden bir karikatür ile yanıt verdi.

Musk’ın paylaştığı “meme”de, Starbucks’tan aldıkları bir kahveye 8 dolar ödeyen kullanıcıların kahveyi maksimum 30 dakikada tükettiklerini fakat buna hiç ses çıkarmadıkları; bir aylığına mavi tik’e 8 dolar ödemeye gelince ise ağladıkları vurgulanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.