Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk açıkladı: “Mavi tik”in ücreti 8 dolar

Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, geçen cuma günü satın aldığı Twitter’daki hakimiyetini artırıyor. Musk dün (1 Kasım) yaptığı açıklamada Twitter’da mavi tik sahibi olmak için aylık 8 dolar (148 Türk Lirası) ödenmesi gerektiğini duyurdu.

Platformu satın almasının hemen ardından aralarında Twitter CEO’su Parag Agrawal’ın da olduğu birçok üst düzey yönetici görevden alınmıştı. Daha sonra da Musk’ın yönetim kurulunu feshettiği ve kendisini CEO olarak atadığı ortaya çıkmıştı.

Dün ise Twitter’dan yeni bir açıklama yapan Musk, mavi tik almak için aylık 8 dolar ödeneceğini duyurdu. Musk söz konusu tweetinde şöyle yazdı:

“Twitter’ın şimdiki mavi tiki olmayanlar için devrede olan lord ve köylü sistemi saçmalık. Güç insanlara geçmeli. Mavi için aylık 8 dolar ödenecek.”

Musk bu bedelin, “spam ve dolandırıcılığın üstesinden gelmek için gerekli” olduğunu da sözlerine ekledi.

Ücretin ülkeden ülkeye değişebileceğini belirten Musk, ayda 8 dolar ödeyenlerin birçok alanda platformda öne çıkacağını, daha uzun video ve ses paylaşabileceğini, yarı oranda reklam göreceğini söyledi:

“Bu yöntemle içerik üreticilerini ödüllendirmesi için Twitter’a bir gelir kapısı açılacak.”

Satın alma anlaşmasının ardından Twitter biosunu “Twit Şefi” olarak değiştiren Musk’ın profilinde şu anda ise “Twitter Şikayet Hattı Operatörü” yazıyor.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma sürecinin tamamlanmasının ardından, “Kuş serbest kaldı” demişti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.