Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg İstanbul’a geliyor: Gündem, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bugün (3 Kasım) İstanbul’a geliyor. Üç günlük ziyareti kapsamında Stoltenberg, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşecek. Görüşmelerin ana başlığı Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine dair pozisyonu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusundaki hassasiyetlerini gidermek üzere İstanbul’a gelecek. 3-5 Kasım tarihlerinde İstanbul’da olması beklenen Stoltenberg, bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. İkili, görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı da düzenleyecek.

Cuma günü ise Stoltenberg’in önce Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, daha sonra AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

Gündemde neler var?

Stoltenberg’in görüşmelerinde gündemde Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş, tahıl koridorunda yaşanan son gelişmeler, terörle mücadele ve savunma sanayinde işbirliği ve İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya adaylık süreci olacak.

Stoltenberg, 26 Ekim’de İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini görüşmek için Türkiye’ye geleceğini söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“İsveç ve Türkiye’nin ortak muhtırayı uygulamak için birlikte çalışmalarını memnuniyetle karşılıyorum. Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için ben de Türkiye’ye gideceğim.”

Öte yandan yeni İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’un da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere 8 Kasım’da Ankara’ya gelmesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.