NBA’de sezonun ikinci haftası geride kaldı. Milli basketbolcularımız Cedi Osman ve Alperen Şengün iyi performanslarını sürdürürken, Ömer Faruk Yurtseven ve Furkan Korkmaz takımlarında süre almakta zorlanıyor. Öte yandan Brooklyn Nets, koç Steve Nash ile yollarını ayırdı. Nets’in tartışmalı yıldızı Kyrie Irving ise yaptığı antisemitist paylaşım nedeniyle büyük tepki aldı. San Antonio Spurs’ün genç oyuncusu Josh Primo ise kulübün kadın çalışanları da dahil olmak üzere, pek çok kadına yaptığı teşhircilik suçlamalarının ardından takımı tarafından serbest bırakıldı.
Milli basketbolcularımız bu hafta ne yaptı:
Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, takımı pek iyi performanslar gösteremese de parlamaya devam etti. Bu sezon takımıyla birlikte çıktığı 7 karşılaşmada, 16.7 sayı, 10.3 ribaund, 1.6 asist ve 1 blok ortalamaları yakalayan genç yıldız, özellikle dün gece oynanan karşılaşmada harika bir performans sergiledi. Houston Rockets, Los Angeles Clippers’a kaybetse de 33 dakikada sahada kalan Alperen, 26 sayı, 13 ribaund, 2 asist ve 1 top çalma ile takımında ayakta kalan isim oldu.
Alperen’in performansı:
ALPEREN'DEN DOUBLE-DOUBLE! 💪
— NBA Türkiye (@NBATurkiye) November 3, 2022
26 SAYI (8/13 SAHA İÇİ) & 13 RİBAUND#Rockets | @AlperennSengun pic.twitter.com/mT5yaxNhqt
Sezona takımı Cleveland Cavaliers ile iyi bir başlangıç yapan Cedi Osman ise son maçlarda şut performansı düşse de takımının galibiyet serisinde katkı yapmaya devam etti. Cleveland Cavaliers çıktığı 7 karşılaşmada 6 galibiyet ile Doğu Konferansı’nda ikinci sıraya yükselirken, tüm maçlarda forma giyen Cedi, 9.9 sayı, 2.6 ribaund ve 1.7 asist ortalamaları yakaladı.
Good to have ya back, DG. @firstenergycorp | #LetEmKnow pic.twitter.com/eUa5NrK6R5
— Cleveland Cavaliers (@cavs) November 3, 2022
NBA’deki diğer milli basketbolcularımız Furkan Korkmaz ve Ömer Faruk Yurtseven ise bu hafta süre almayı başaramadı.
Brooklyn Nets, koç Steve Nash ile yollarını ayırdı
Doğu Konferansı’nın iddialı takımlarından Brooklyn Nets, 2020 yılından bu yana takımın başında bulunan Steve Nash ile yollarını ayırdı. Kevin Durant, Kyrie Irving ve James Harden üçlüsü ile kurulan süper takım, geçen sezon yaşanılan saha içi ve saha dışı problemler sonrasında, Harden’ı takas etmek zorunda kalmıştı. Ancak Harden’ın ayrılışı sonrasında da işleri yoluna koyamayan Nets, Doğu Konferans’ını ancak 7. sırada bitirebilmiş ve şampiyonluk hayaliyle çıktığı sezona ilk turda Boston Celtics tarafından süpürülerek veda etmişti. Yaz aylarında oldukça çalkantılı bir dönem geçiren Nets’te Kyrie Irving ve Kevin Durant de takaslarını istemiş ancak uygun bir takas paketi bulunamamıştı. Hatta NBA çevrelerinde dönen söylentilere göre Kevin Durant’in takımda kalma koşulu olarak, genel menajer Sean Marks ve koç Steve Nash’in kovulmasını istediği konuşulmuştu. Ancak istediğini alamayan Durant, mevcut koç ve genel menajerle sezona başlamıştı.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Yeni sezonda da oldukça kötü bir giriş yapan Brooklyn Nets, Steve Nash yönetiminde çıktığı 7 karşılaşmada 2 galibiyet ve 5 mağlubiyet almasının ardından, koç ile yollarını ayırdı.
Brooklyn Nets’in yeni koçunun sezon başında başka bir skandalla Boston Celtics’teki görevinden uzaklaştırılan Ime Udoka olması bekleniyor:
The Brooklyn Nets plan to hire Ime Udoka as their new head coach, sources tell @TheAthletic @Stadium. Boston granted the Nets permission to speak to Udoka and will allow him to leave freely, sources said. https://t.co/lFeHY8hUiS
— Shams Charania (@ShamsCharania) November 1, 2022
Suspended Celtics coach Ime Udoka has emerged as the likely next Brooklyn Nets head coach and his hiring could be finalized as soon as the next 24-to-48 hours, sources tell ESPN. Celtics will let him leave for another job.
— Adrian Wojnarowski (@wojespn) November 1, 2022
Geçen sezon yazdığımız Brooklyn Nets’in sorunları ile ilgili yazımız:
Kyrie Irving antisemitist yapımı ön plana çıkarması nedeniyle büyük tepki toplarken, olayla ilgili özür dilemeyi reddetti
Brooklyn Nets’teki bir diğer önemli gelişme ise Kyrie Irving’in, Amazon Prime’daki antisemitist göndermeler içeren bir yapımı ön plana çıkarması üzerine NBA ve takımı tarafından kınama almasına rağmen özür dilemeyi reddetmesi oldu. Geçen hafta Kanye West’in antisemitist tutumunun ardından bu hafta da Kyrie Irving benzer bir tutum sergileyerek NBA çevrelerinde büyük tepki topladı.
Kyrie Irving ise gördüğü tepkinin ardından sosyal medyadan paylaşımını silmesine rağmen, özür dilemeyi reddetti: “Ben bir omnistim (tüm dinlere saygılı olma durumu), kimsenin dini inancına saygısızlık etmek istemedim. Bana yaftalanan antisemitist etiketi haklı değil ve her gün yaşadığım gerçeği yansıtmıyor. Toplumun her kesimini ve dinlerin hepsini kucaklıyorum ve onlardan bir şeyler öğrenmek istiyorum.”
Brooklyn Nets takım sahibi Joe Tsai’nin sosyal medyadan yaptığı açıklama ise şöyle: “Kyrie’nin Yahudi aleyhtarı dezenformasyonla dolu bir kitaba dayalı filmi desteklemesi beni hayal kırıklığına uğrattı. İnançlı bir insan olarak, bunun hepimiz için incitici olduğunu anladığından emin olmak istiyorum. Irk, etnik köken veya dine dayalı nefreti ön plana çıkarmak yanlış.”
I’m disappointed that Kyrie appears to support a film based on a book full of anti-semitic disinformation. I want to sit down and make sure he understands this is hurtful to all of us, and as a man of faith, it is wrong to promote hate based on race, ethnicity or religion.
— Joe Tsai (@joetsai1999) October 29, 2022
Josh Primo skandalı
NBA’de geçen hafta yaşanan bir diğer skandal ise San Antonio Spurs’ün genç oyuncusu Josh Primo’nun kulüp çalışanları da dahil olmak üzere pek çok kadını taciz etmesi oldu. Spurs yönetimi olayın ortaya çıkmasının ardından hemen harekete geçerek genç oyuncuyu serbest bıraktı.
Geçen sezon San Antonio Spurs tarafından 12. sırada draft edilen 19 yaşındaki Josh Primo, Spurs forması ile geçen sezon 50 maçta, 5.8 sayı, 2.3 ribaund ve 1.6 asist ortalamaları tutturmuştu. Bu sezon ise takımıyla birlikte sezona iyi bir başlangıç yapan Primo, çıktığı 4 maçta 7 sayı ve 4.5 asist istatistikleri yakalamıştı.
Spurs, serbest bıraktığı için Primo’ya, önümüzdeki iki yıllık garanti kontratından dolayı 8.4 milyon dolar ödeme yapacak.
Yazan: Yahya Kemal Doğan
Editör: Doğa Üründül