Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da enflasyon ulaşımı da vurdu: 9 euroluk toplu taşıma planı 49 euroya çıkıyor

Yazın hayata geçirilen ve büyük ilgi gören 9 euroluk toplu taşıma ücreti uygulamasının sona ermesinin ardından yeni bir ulaşım planını devreye sokmaya hazırlanan Almanya hükümeti, yükselen enflasyon nedeniyle 49 euroluk bir fiyat belirleyince eleştirilerin odağı haline geldi.

Almanya, yazın yürürlüğe koyduğu 9 euroluk toplu taşıma bilet planını 49 euroluk yeni bir planla değiştirmeye çalışıyor. Bu plan, birçok vakıf ve dayanışma kuruluşu tarafından milyonlarca insanın pahalı yaşam koşullarında zorluk çekeceği yönünde eleştiriliyor.

Yeni Deutschland Ticket (Almanya Bileti) planı kararı, federal hükümet ile birlikte diğer eyaletlerin gerçekleştirdiği toplantıda alındı. Toplantıda biletlerin ücretini kimin sübvanse edeceği ve biletlerin ücretinin ne kadar olacağı konuşuldu. Birçok uzman, enflasyona karşı mücadeleyi ve toplu taşımanın teşvik edilmesini hedefleyen yeni ucuz ulaşım planını memnuniyetle karşıladı. Belirlenen 49 euroluk bilet ücretini yüksek bulan kimi sosyal yardım kuruluşları ve dernekler ise bu planın orta sınıf için iyi sonuçlar doğuracağını ancak milyonlarca kişinin bu ücreti karşılamaya gücü olmadığını belirtti.

İklim kriziyle mücadele eden kuruluşlar, yeni toplu taşıma kullanım ücretinin insanları kişisel arabalarından uzak tutacak kadar düşük olmamasından endişeli. Yeni biletin gerektirdiği sübvansiyonların yaklaşık 3 milyar euroya mal olması bekleniyor. Bu yük, federal hükümet ile eyaletler arasında eşit olarak paylaşılacak.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.