Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de altıncı hafta: Anadolu Efes, Bayern Münih deplasmanında kayıp – Namağlup lider Fenerbahçe Beko’nun rakibi Barcelona

Turkish Airlines EuroLeague altıncı hafta mücadelesinde Bayern Münih’e deplasmanda 81-78’lik skorla mağlup olan Anadolu Efes, altıncı haftada dördüncü mağlubiyetini aldı. Bayern Münih ise bu sezon ilk kez galip gelmeyi başardı. Günün bir diğer önemli maçında ise Real Madrid, EA7 Emporio Armani Milan’ı 83-77 mağlup etti. EuroLeague’deki bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise bu akşam 22:30’da FC Barcelona deplasmanında parkeye çıkacak.

Bayern Münih 81-78 Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague altıncı hafta mücadelesinde Bayern Münih’e konuk olan temsilcimiz Anadolu Efes, 81-78’lik skorla sahadan mağlup ayrıldı. Son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes altıncı hafta sonunda dördüncü mağlubiyetini alırken, Bayern Münih ise bu sezon ilk kez galip geldi.

Karşılaşmanın ilk çeyreği oldukça dengeli geçerken, farkın en fazla 3 sayıya çıktığı ve üstünlüğün sürekli el değiştirdiği periyot 18-18 eşitlikle geçildi. İlk çeyrekte Anadolu Efes, Will Clyburn ve Vasilije Micic ile etkili olurken, Bayern Münih’te ise Isaac Bonga ve Paul Zipser etkili olan isimlerdi. İkinci çeyreğe iyi başlayan temsilcimiz, Clyburn ve Micic’e Zizic’in de eklenmesiyle 5:48 kala 26-23 üstünlüğü yakaladı. Ancak Cassius Winston ile geri dönen Bayern Münih, 2:21 kala 36-32 ile öne geçti ve koç Ergin Ataman molasını kullandı. Mola dönüşünde Will Clyburn’ün üst üste 5 sayısı ile üstünlüğü tekrar yakalayan Anadolu Efes, ilk devreyi de 39-38 üstün kapattı.

İkinci yarıya da iyi başlayan Anadolu Efes, Micic’in sayıları ile 7:34 kala 47-42’lik skor avantajını yakaladı. Vladimir Lucic ve Nick Weiler-Babb’in sayıları ile geri dönen Bayern Münih, skoru 49-48’e getirerek farkı 1 sayıya kadar indirdi. Efes, savunmadaki etkinliği ile 6-0’lık seri yakalayarak farkı tekrar 7 sayıya kadar çıkarsa da, üst üste üç 3-sayılık isabetle 9-0 seri yakalayan Alman ekibi, 2:47 kala 57-55 öne geçti ve Ergin Ataman mola almak zorunda kaldı. Çeyreğin son bölümünde Anadolu Efes, Micic’in üst üste 5 sayısı ile 61-59 üstünlüğü yakalasa da cevap vermekte gecikmeyen Bayern Münih, Nick Weiler-Babb’in basket faulü ile son çeyreğe 62-61 önde girdi. Son çeyreğe de iyi başlayan Bayern Münih, Cassius Winston ve Andreas Obst’un üçlükleriyle farkı 7 sayıya çıkardı. Ardından Micic’in sayıları ile Anadolu Efes, bitime 4:13 kala skoru 77-74’e getirerek farkı 3 sayıya kadar indirdi ve Bayern Münih molasını kullandı. Mola dönüşünde de savunma ribaundlarını almakta zorluk çeken temsilcimiz, eline geçen fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşmadan 81-78’lik skorla mağlup ayrıldı.

Anadolu Efes’te Vasilije Micic 24 sayı, 5 ribaund ve 4 asist, Will Clyburn 21 sayı ve 7 ribaund ve Ante Zizic de 11 sayı kaydetti. Bayern Münih’te ise Cassius Winston 16 sayı, 4 ribaund ve 7 asist, Isaac Bonga 12 sayı ve 8 ribaund ve Elias Harris 10 sayı ile oynadı.

Karşılaşmanın özeti:

EA7 Emporio Armani Milan 77-83 Real Madrid

Turkish Airlines EuroLeague’de haftanın diğer önemli karşılaşmasında ise Real Madrid, EA7 Emporio Armani Milan’ı deplasmanda 83-77’lik skorla mağlup etti. Altıncı karşılaşmalarının ardından iki takım da 3 galibiyet ve 3 mağlubiyette eşitlendi

Real Madrid’de Dzanan Musa 25 sayı, 5 ribaund ve 5 asist, Mario Hezonja 15 sayı ve Walter Tavares de 11 sayı ve 9 ribaund kaydetti. EA7 Emporio Armani Milan’da ise Kevin Pangos 21 sayı, Nicolo Melli 12 sayı ve Nat Mitrou-Long da 11 sayı ile oynadı. 

Karşılaşmanın özeti:

Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz 116-87 Maccabi Playtika Tel Aviv

Günün bir diğer karşılaşmasında ise Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz, konuğu Maccabi Playtika Tel Aviv’i 116-87 mağlup etti. Kaydettiği 116 sayı ile, 2002 yılında Telindus Oostende karşısındaki 114 sayılık performansını geride bırakarak, EuroLeague’deki kulüp rekorunu kıran ev sahibi ekip, bu sezonki dördüncü galibiyetine ulaştı. Maccabi Playtika Tel Aviv ise ikinci mağlubiyetini aldı.

Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz’de Markus Howard 23 sayı, Maik Kostar 18 sayı, Darius Thompson 15 sayı ve 8 asist, Vanja Marinkovic 14 sayı ve Rokas Giedraitis 13 sayı ve 5 asist kaydetti. Maccabi Playtika Tel Aviv’de Lorenzo Brown 20 sayı, Josh Nebo 16 sayı ve 5 ribaund, Wade Baldwin 13 sayı ve 7 asist ve Bonzie Colson da 10 sayı ile oynadı. 

Karşılaşmanın özeti: 

Panathinaikos 89-91 Partizan Mozzart Bet Belgrade

Günün son karşılaşmasında ise Partizan Mozzart Bet Belgrade, Panathinaikos’u deplasmanda 91-89’luk skorla mağlup ederek üçüncü galibiyetini elde etti. Panathinaikos ise beşinci mağlubiyetini aldı.

Partizan Mozzart Bet Belgrade’da Kevin Punter 29 sayı, Mathias Lessort 15 sayı ve 11 ribaund, Zach Leday 13 sayı ve 10 ribaund, Dante Exum 12 sayı, Danilo Andjusic ve Yam Madar da 10’ar sayı kaydetti. Panathinaikos’ta ise Dwayne Bacon ve Nate Wolter 17’şer sayı, Derrick Williams 14 sayı ve 7 ribaund, Mateusz Ponitka da 12 sayı ve Georgios Papagiannis de 10 sayı ve 5 ribaund ile oynadı.

Karşılaşmanın özeti:

EuroLeague’de altıncı hafta bugün (4 Kasım) oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.