Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de altıncı hafta sona erdi: Fenerbahçe Beko, FC Barcelona deplasmanında ilk mağlubiyetini aldı

Turkish Airlines EuroLeague’de altıncı hafta dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Haftaya namağlup lider olarak giren temsilcimiz Fenerbahçe Beko, FC Barcelona deplasmanında ilk mağlubiyetini aldı.

FC Barcelona 81-80 Fenerbahçe

Turkish Airlines EuroLeague’de oynanan altıncı hafta karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, FC Barcelona deplasmanında 81-80’lik skorla mağlup olarak, ilk mağlubiyetini aldı. FC Barcelona dördüncü galibiyetini elde ederken sarı-lacivertliler, mağlubiyete rağmen liderliğini sürdürdü. 

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Nick Calathes’in etkili oyunu ile 6-0 üstünlük yakaladı. Ancak geri dönen FC Barcelona, 5:22 kala skoru 8-8’de eşitledi ve televizyon molasına bu skorla gidildi. Çeyreğin son bölümünde iki takım da karşılıklı basketler bulurken, İspanya temsilcisi ilk çeyreği 21-19 önde kapattı. İkinci çeyreğe iyi başlayan FC Barcelona, devrenin bitimine 8 dakika kala 27-23 üstünlük yakaladı. Ardından Fenerbahçe Beko 28-28’de skoru dengelerken, molaya bu skorla gidildi. İki takımın da skor üretmekte zorlandığı ikinci çeyreğin bitimine 3:14 kala Barcelona 30-29 üstün durumdayken Fenerbahçe Beko’nun koçu Itoudis molasını kullandı. Mola dönüşünde dış şut isabetlerini yakalayamayan Fenerbahçe Beko olurken, Laprovittola’nın üçlüğü ile fark 5 sayıya yükseldi. Fenerbahçe Beko son bölümde faul çizgisinden bulduğu sayılarla farkı kapatmayı başarsa da Barcelona ilk yarıyı 39-36 üstün kapattı. Temsilcimiz ilk yarıda yalnızca 1/10 üçlük yüzdesi ile oynadı.

İkinci yarıya Laprovittola ve Mike Tobey ile iyi başlayan ev sahibi, skoru 50-42’ye getirerek farkı 8 sayıya kadar çıkardı ve koç Itoudis molasını kullandı. Mola dönüşünde de Kalinic’in 6, Tobey’in de 4 sayısı ile 10-2’lik seri yakalayan Barcelona skoru 60-44’e getirdi ve Itoudis bir mola daha kullandı. Çeyreğin sonuna kadar avantajını koruyan Barcelona, son çeyreğe 62-49 üstün girdi. Son çeyrekte ise Melih ve Guduric’in üçlükleri ile dış atış isabetlerini bulan Fenerbahçe Beko skoru 67-60’a getirdi ve Jasikevicius mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşünde de Şehmus ve Melih’in katkıları ile iyi oyununu sürdüren Fenerbahçe Beko, son 55 saniyeye 78-76 geride girdi Son bölümde Kalinic’in üçlüğüne Melih’in iki sayılık basketi ile cevap veren temsilcimiz, rakibinin son hücumunu da iyi savundu. Son 8 saniye 3 sayı geride giren ve maçı uzatmaya götürme şansı yakalayan Fenerbahçe Beko’da Jonathan Motley potaya giderek smaç ile pozisyonu tamamlayınca, temsilcimiz 81-80’lik skorla karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Jonathan Motley’in herkesi hayretler içinde bırakan maç sonu tercihi:

Fenerbahçe Beko’da Jonathan Motley 23 sayı ve 7 ribaund, Melih Mahmutoğlu ve Marko Guduric de 11’er sayı kaydetti. FC Barcelona’da ise Nicolas Laprovittola 26 sayı ve 7 asist, Nikola Kalinic 14 sayı, Mike Tobey 13 sayı ve 7 ribaund ve milli basketbolcumuz Sertaç Şanlı da 6 sayı ve 5 ribaund ile oynadı.

Karşılaşmanın özeti:

Fenerbahçe Beko’nun koçu Dimitris Itoudis’in karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamalar:

Turkish Airlines EuroLeague’de dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

Altıncı haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler