Turkish Airlines EuroLeague’de altıncı hafta dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Haftaya namağlup lider olarak giren temsilcimiz Fenerbahçe Beko, FC Barcelona deplasmanında ilk mağlubiyetini aldı.
FC Barcelona 81-80 Fenerbahçe
Turkish Airlines EuroLeague’de oynanan altıncı hafta karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, FC Barcelona deplasmanında 81-80’lik skorla mağlup olarak, ilk mağlubiyetini aldı. FC Barcelona dördüncü galibiyetini elde ederken sarı-lacivertliler, mağlubiyete rağmen liderliğini sürdürdü.
Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Nick Calathes’in etkili oyunu ile 6-0 üstünlük yakaladı. Ancak geri dönen FC Barcelona, 5:22 kala skoru 8-8’de eşitledi ve televizyon molasına bu skorla gidildi. Çeyreğin son bölümünde iki takım da karşılıklı basketler bulurken, İspanya temsilcisi ilk çeyreği 21-19 önde kapattı. İkinci çeyreğe iyi başlayan FC Barcelona, devrenin bitimine 8 dakika kala 27-23 üstünlük yakaladı. Ardından Fenerbahçe Beko 28-28’de skoru dengelerken, molaya bu skorla gidildi. İki takımın da skor üretmekte zorlandığı ikinci çeyreğin bitimine 3:14 kala Barcelona 30-29 üstün durumdayken Fenerbahçe Beko’nun koçu Itoudis molasını kullandı. Mola dönüşünde dış şut isabetlerini yakalayamayan Fenerbahçe Beko olurken, Laprovittola’nın üçlüğü ile fark 5 sayıya yükseldi. Fenerbahçe Beko son bölümde faul çizgisinden bulduğu sayılarla farkı kapatmayı başarsa da Barcelona ilk yarıyı 39-36 üstün kapattı. Temsilcimiz ilk yarıda yalnızca 1/10 üçlük yüzdesi ile oynadı.
İkinci yarıya Laprovittola ve Mike Tobey ile iyi başlayan ev sahibi, skoru 50-42’ye getirerek farkı 8 sayıya kadar çıkardı ve koç Itoudis molasını kullandı. Mola dönüşünde de Kalinic’in 6, Tobey’in de 4 sayısı ile 10-2’lik seri yakalayan Barcelona skoru 60-44’e getirdi ve Itoudis bir mola daha kullandı. Çeyreğin sonuna kadar avantajını koruyan Barcelona, son çeyreğe 62-49 üstün girdi. Son çeyrekte ise Melih ve Guduric’in üçlükleri ile dış atış isabetlerini bulan Fenerbahçe Beko skoru 67-60’a getirdi ve Jasikevicius mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşünde de Şehmus ve Melih’in katkıları ile iyi oyununu sürdüren Fenerbahçe Beko, son 55 saniyeye 78-76 geride girdi Son bölümde Kalinic’in üçlüğüne Melih’in iki sayılık basketi ile cevap veren temsilcimiz, rakibinin son hücumunu da iyi savundu. Son 8 saniye 3 sayı geride giren ve maçı uzatmaya götürme şansı yakalayan Fenerbahçe Beko’da Jonathan Motley potaya giderek smaç ile pozisyonu tamamlayınca, temsilcimiz 81-80’lik skorla karşılaşmadan mağlup ayrıldı.
Jonathan Motley’in herkesi hayretler içinde bırakan maç sonu tercihi:
🍿 Barcelona – Fenerbahçe Beko maçının son anları sizlerle! @orkunco @CoachErtugrul #EuroLeague pic.twitter.com/WZYyAaStTJ
— S Sport (@ssporttr) November 4, 2022
Fenerbahçe Beko’da Jonathan Motley 23 sayı ve 7 ribaund, Melih Mahmutoğlu ve Marko Guduric de 11’er sayı kaydetti. FC Barcelona’da ise Nicolas Laprovittola 26 sayı ve 7 asist, Nikola Kalinic 14 sayı, Mike Tobey 13 sayı ve 7 ribaund ve milli basketbolcumuz Sertaç Şanlı da 6 sayı ve 5 ribaund ile oynadı.
Karşılaşmanın özeti:
Fenerbahçe Beko’nun koçu Dimitris Itoudis’in karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamalar:
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Dimitris Itoudis: "Biz, Fenerbahçe için oynuyoruz. Sadece kendimizi değil, amblemimizi, tarihimizi ve 30 milyondan fazla Fenerbahçe taraftarını temsil ediyoruz.
— Eurohoops Türkiye (@EurohoopsTR) November 4, 2022
Karakter göstermeliyiz, aksi halde burada işimiz yok. Sahaya çıkıp gururumuzla oynamalıyız." https://t.co/BotxNa2glf pic.twitter.com/4nDAQv4Fmv
Turkish Airlines EuroLeague’de dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:
Altıncı haftanın ardından oluşan puan durumu:
Yazan: Yahya Kemal Doğan
Editör: Doğa Üründül