Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

35 yıl sonra gelen itiraf: Fransız kardinal, 14 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiğini açıkladı

Fransız Kardinal Jean-Pierre Ricard, 35 yıl önce 14 yaşındaki bir kız çocuğunu tacize maruz bıraktığını itiraf etti ve görevlerinden çekileceğini açıkladı. Af dileyen Ricard, adliye ve kilise yetkililerine hesap vermeye hazır olduğunu belirtti.

Fransız Kardinal Jean-Pierre Ricard dün (7 Kasım) yazılı bir açıklama yaparak, seneler önce 14 yaşındaki bir kız çocuğuna tacizde bulunduğunu kabul etti. Ricard açıklamasında şunları kaydetti: “35 yıl önce, bir Katolik kilisesinde papaz olduğum dönemde, 14 yaşındaki bir genç kıza karşı ayıplanmayı hak eden bir şekilde davrandım. Davranışım bu kişide, kaçınılmaz olarak, ciddi ve kalıcı sonuçlara yol açtı.”

Taciz ettiği kişiyle daha sonra konuştuğunu ve kendisinden af dilediğini söyleyen Ricard, açıklamasında ayrıca bu davranışıyla incittiği herkesten de özür diledi.

Jean-Pierre Ricard

Ricard’ın açıklaması Fransız Piskoposlar Konferansı’nda duyuruldu. Af dileyen ve görevlerinden çekileceğini açıklayan Kardinal Ricard, Fransa’daki Katolik Kilisesi’nin çocuk yaşta cinsel istismara maruz bırakılan kişilere tazminat ödemeye başladığı bir dönemde daha fazla sessiz kalamayacağını söyledi. Ricard, adliye ve kilise yetkililerinin emrine hazır olduğunu da belirtti. Fransız Piskoposlar Konferansı’na göre ülkedeki 11 üst düzey din görevlisi taciz soruşturmasının hedefinde.

78 yaşındaki Ricard, 2001’den 2019’a kadar Fransa’nın güneybatısındaki Bordeaux’da piskopos olarak görev yaptı. 2006 yılında piskoposluktan kardinalliğe yükselen Ricard, 2019 yılında da emekli oldu. Kardinallik, Katoliklerde papalıktan sonra en yetkili makam olarak biliniyor.

Katolik kiliseleri, son zamanlarda cinsel taciz olaylarıyla sarsılıyor. Geçen yıl Fransa’da yayımlanan bir rapor, din görevlilerinin 70 yıl boyunca 300 binden fazla çocuğu taciz ettiğini ve Katolik Kilisesi’nin de buna sessiz kaldığını ortaya koymuştu.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.