Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Football Manager 23’ün tam sürümü yayınlandı

Dünya çapında milyonlarca oyuncuya sahip Football Manager serisinin 2022-2023 sezonunu kapsayan oyunu Football Manager 23 (FM23) satışa çıktı.

Sports Interactive tarafından geliştirilen ve bir futbol menajerlik simülasyonu olan Football Manager 2023, bugünden (8 Kasım) itibaren Steam, Epic Games, XBOX ve XBOX Game Pass platformlarında satışa sunuldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 59,99 dolarlık bir fiyattan satışa sunulan FM23’ün Türkiye fiyatı ise 599 Türk Lirası. Oyun içi editör eklentisi ise 90 TL.

FM23’ün Apple cihazları için FM23 Touch, akıllı telefonlar için ise FM23 Mobile adlı sürümleri de yayınlandı.

XBOX ve XBOX Game Pass’te oynanabilen FM23 Console’un PlayStation 5 için çıkışı ise belirsiz bir tarihe ertelendi.

Oyunda hangi yenilikler var?

Oyunun gece yarısı satışa sunulmasıyla ile beraber pek çok oyun tutkunu, FM22’yi yarıda bırakarak heyecanla FM23’te yeni kariyerine başladı.

Peki, FM23’ün teknik direktör adaylarını FM22’de bulunmayan hangi özellikler bekliyor? 

Yeni oyun, detaylandırılmış transfer arayüzü ile sisteminize en uygun oyuncuyu nokta atışı bir şekilde bulmanızı sağlıyor, ismi daha önce duyulmayan yetenekler kazanmak için de işinizi kolaylaştırıyor.

Rakip yapay zekâsındaki geliştirmelerse, teknik direktörlük kariyerinizin hiç olmadığı kadar zorlu geçmesine sebep olacak. Geliştiriciler, FM23 yapay zekâsının, serinin en gerçekçisi olduğu konusunda iddialı.

Oyuna menajerlik kariyerinizi anlatan bir günlüğün yanı sıra taraftarlarla ilişkinizi düzenleyen tribün mekaniği de eklendi.

Son olarak, oyuncular ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi deneyimlerini lisanslı ve orijinal isimleri ile yaşayabilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.