Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mark Zuckerberg mektup ile duyurdu: Meta, 11 binden fazla çalışanın işine son verecek

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin borsada yaşadığı değer kaybının ardından halka açık bir mektup yayımlayarak 11 binden fazla çalışanın işine son verileceğini açıkladı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta’nın ekim ayında 130 dolar dolaylarında seyreden hisse senedi fiyatı 27 Ekim’de şirketin gelir raporunun yayımlanması ile 100 doların altına düşmüş ve tekrar bu bandın üzerine çıkamamıştı. 

Bu öğleden sonra hisselerin 95 dolara kadar inmesinin ardından Mark Zuckerberg, şirket çalışanlarının yüzde 13’ünün işten çıkarılacağını söyledi. Duyurunun ardından Meta hisseleri değer kazanma eğilimine girdi.

Meta’nın internet sitesinde “Mark Zuckerberg’in Meta çalışanlarına mesajı” başlığı ile yayımlanan mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Bugün Meta tarihinde yaptığımız en zor değişikliklerden birini sizinle paylaşıyorum. Ekibimizi yüzde 13 küçültmeye ve 11 binden fazla yetenekli çalışanımızı işten çıkarmaya karar verdim. Ayrıca birinci çeyrek boyunca keyfi harcamalarımızı keserek ve personel alımını durdurma kararımızı uzatarak daha verimli bir şirket haline gelme yolunda fazladan adımlar attık.”

Mark Zuckerberg

Zuckerberg, mektubun devamında işten çıkarma kararının gerekçelerini açıkladı:“Koronavirüs salgını başlangıcında dünya büyük bir hızla online hale geldi ve e-ticaretin yükselişi devasa boyutta değer yarattı. Pek çok insan bunun salgın bittikten sonra dahi devam edecek kalıcı bir değişim olduğunu öngördü. Ben de öyle. Bu sebeple yatırımlarımızı önemli ölçüde artırma kararı verdim. Ancak işler beklediğimiz gibi gitmedi. Yalnızca online ticaret salgın öncesi trendlere dönmekle kalmadı, aynı zamanda makroekonomik gerileme, artan rekabet ve reklamlardaki veri kaybı gelirimizin beklediğimden çok daha düşük olmasına yol açtı. Bir şeyleri yanlış yaptım ve bunun için sorumluluk alıyorum.”

Şirket, işten çıkaracağı tüm çalışanların ve ailelerinin altı aylık sağlık sigortasını karşılayacak, bu çalışanlara üç ay boyunca kariyer desteği verilecek ve vize ile çalışanlar için göç uzmanları görevlendirilecek. 

Bunun yanında tüm çalışanlara dört aylık ücret ve şirkette çalıştıkları her yıl için iki haftalık ücret ödenecek.

Kaynak: Meta

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.