Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

51. New York Maratonu’na Kenyalı atletler damga vurdu

Geçen pazar günü (6 Kasım) koşulan 51. New York Maratonu’nu erkeklerde Kenyalı Evans Chebet, kadınlarda ise aynı ülkeden Sharon Lokedi kazandı.

Kenyalı atletler, New York Maratonu’na damga vurdu

Staten Island’dan başlayıp Brooklyn, Queens ve Bronx geçildikten sonra Manhattan’daki Central Park’ta sona eren 51. New York Maratonu, geçen pazar günü (6 Kasım) koşuldu. 2020’de koronavirüs nedeniyle düzenlenmeyen, 2021’de ise sayı kısıtlaması dolayısıyla 30 bin atletin yarışabildiği maratona bu yıl 150 ülkeden 50 binin üstünde atlet katıldı. 51. New York Maratonu, tarihinin en sıcak koşulları altında gerçekleşirken, şehirdeki sıcaklık 22 derecenin üzerine çıktı.

Erkeklerde yarışı uzun süre önde götüren Brezilyalı atlet Daniel Do Nascimento’nun aşırı sıcak ve nemden dolayı yere yığılmasının ardından ilk sıraya yerleşen Kenyalı Evans Chebet, bitişe kadar liderliğini korumayı başardı. 19 Nisan’da yapılan Boston Maratonu’nu da kazanan Chebet, maratonu 2 saat 8 dakika 41 saniyede tamamladı. Etiyopyalı Shura Kitata 2 saat 8 dakika 54 saniye ile ikinci, Hollandalı Abdi Nageeye 2 saat 10 dakika 31 saniye ile üçüncü sırayı aldı.

New York Maratonu’nun kadınlardaki birincisi de Kenya’dan çıktı. Yarışa ilk kez katılan Sharon Lokedi, 2 saat 23 dakika 23 saniyelik derecesiyle kürsünün tepesinde kendine yer buldu. 

Kadınlar kategorisinde İsrailli Lonah Chemtai Salpeter 2 saat 23 dakika 30 saniyeyle ikinciliği, Etiyopyalı dünya şampiyonu Gotytom Gebreslase ise 2 saat 23 dakika 39 saniyeyle üçüncülüğü elde etti.

2021’de düzenlenen 50. New York Maratonu’nu da erkeklerde Kenyalı Albert Korir, kadınlarda ise aynı ülkeden Peres Jepchirchir kazanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.