Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de yedinci hafta devam ediyor: Lider Fenerbahçe Beko, Kızılyıldız’ı mağlup etti – Anadolu Efes, Real Madrid deplasmanından çıkamadı

Turkish Airlines EuroLeague’de yedinci hafta heyecanı dün oynanan karşılaşmalarla devam etti. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Kızılyıldız’ı 93-79’luk skorla mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Anadolu Efes ise Real Madrid deplasmanında 94-85’lik skorla mağlup oldu ve galibiyet hasreti üç maça çıktı.

Fenerbahçe Beko 93-79 Kızılyıldız

Turkish Airlines EuroLeague’de oynanan yedinci hafta mücadelesinde, temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuğu Kızılyıldız’ı 93-79’luk skorla mağlup etti. Altıncı galibiyetini alan sarı-lacivertliler EuroLeague’deki liderliğini sürdürdü. Kızılyıldız ise altıncı mağlubiyetini alarak son sıradan kurtulamadı. 

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan ekip Fenerbahçe Beko olurken, Nigel Hayes-Davis ve Jonathan Motley’in etkili olduğu bölümde 13-6 üstünlükle televizyon molasına gidildi. Mola dönüşünde 5-0’lık seri yakalayan temsilcimiz, farkı 12 sayıya kadar çıkardı ve Kızılyıldız molasını kullandı. Çeyreğin son bölümünde faul çizgisinden kaydettiği sayılarla farkı kapatan Sırbistan temsilcisi, Nemanja Nedovic’in son saniyedeki üçlüğüyle farkı 1’e indirdi. İlk çeyrek 24-23 Fenerbahçe Beko üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğin başında da iyi oyununu sürdüren Kızılyıldız bitime 5:31 kala 31-29 öne geçti ve koç Itoudis molasını kullandı. Mola dönüşünde Kızılyıldız Nikola Ivanovic’in üçlüğü ile farkı 5 sayıya çıkarsa da, 5-0’lık seriyle cevap veren Fenerbahçe Beko 34-34’te skoru eşitledi. Devrenin son bölümü karşılıklı basketlerle geçerken, sarı-lacivertliler ilk yarıyı 42-41 üstün kapattı. 

İkinci yarıya Luca Vildoza’nın sayıları ile iyi başlayan Kızılyıldız olurken, konuk ekip 7-0’lık seri ile 48-42 üstünlük yakaladı. Ardından 13-2’lik seriyle cevap veren Fenerbahçe Beko, 55-50 öne geçti ve televizyon molasına gidildi. Çeyreğin son bölümünde üstünlüğünü daha da artıran temsilcimiz, son çeyreğe 66-57 üstünlükle girdi. Son çeyrekte de Melih Mahmutoğlu’nun üst üste üç sayılık isabetleriyle farkı açan sarı-lacivertliler bitime 4:27 kala skoru 84-71’e getirdi. Karşılaşmanın son bölümünde de avantajını koruyan Fenerbahçe Beko, 93-79’luk skorla galip gelen taraf oldu.

Fenerbahçe Beko’da Jonathan Motley 25 sayı ve 10 ribaund ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Melih Mahmutoğlu 20 sayı, Marko Guduric 17 sayı ve 5 ribaund, Nigel Hayes-Davis 10 sayı ve 6 ribaund, Dyshawn Pierre 10 sayı ve 5 asist kaydetti. Kızılyıldız’da ise Nemanja Nedovic 17 sayı, Luca Vildoza 13 sayı, Benjamin Bentil 12 sayı ile oynadı.  

Karşılaşmanın özeti:

Real Madrid 94-85 Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague yedinci haftasında dün oynanan diğer bir karşılaşmada ise temsilcimiz Anadolu Efes, Real Madrid deplasmanında 94-85’lik skorla mağlup oldu. Beşinci mağlubiyetini alan Anadolu Efes 15. sıraya gerilerken, dördüncü galibiyetine uzanan Real Madrid altıncı sıraya yükseldi.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan Real Madrid, Dzanan Musa ve Guerschon Yabusele etkinliği olduğu bölümde 13-8’lik üstünlük yakaladı ve televizyon molasına bu skorla gidildi. Mola dönüşünde Anadolu Efes, Ante Zizic ile etkili olsa da dış atışlarda isabet yakalayan Real Madrid ilk çeyreği 26-19 üstünlükle kapattı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan ev sahibi ekip Vincent Poirier’in sayıları ile bitime 7:56 kala farkı 12 sayıya çıkararak skoru 35-23’e getirdi. Ardından Isaiah Taylor ve Will Clyburn’ün sayıları ile farkı kapatan temsilcimiz bitime 4:23 kala skoru 40-36’ya getirerek farkı 4 sayıya kadar indirdi. Devrenin son bölümünde Gabriel Deck ile etkili olan Real Madrid son saniyede Sergio Llull’ün orta sahadan kaydettiği isabetle ilk yarıyı 54-43 üstün kapattı. 

İkinci yarıya da iyi başlayan Real Madrid, Hezonja’nın sayıları ile farkı 15 sayıya kadar çıkardı. Çeyreğin ilerleyen bölümünde dış atış isabetleri bulmaya başlayan temsilcimiz Anadolu Efes, bitime 3 dakika kala farkı 9 sayıya indirdi ve koç Chus Mateo molasını kullandı. Çeyreğin son bölümünde de iyi oyununu sürdüren temsilcimiz, farkı 6 sayıya indirerek son çeyreğe 69-63 geride girdi. Dördüncü çeyreğe iyi başlayan Anadolu Efes 4-0’lık seriyle farkı 2 sayıya kadar indirse de, 8-0’lık seriyle cevap veren Real Madrid farkı tekrar çift hanelere çıkardı. Çeyreğin son bölümünde temsilcimiz farkı kapatmak için çabalasa da avantajını koruyan Real Madrid, 94-85’lik skorla karşılaşmadan galip ayrıldı.

Anadolu Efes’te Will Clyburn 25 sayı ve 9 ribaund, Ante Zizic 17 sayı ve 7 ribaund, Vasilije Micic 15 sayı ve 8 asist, Isaiah Taylor 13 sayı kaydetti. Real Madrid’de ise Vincent Poirier 13 sayı ve 5 ribaund, Gabriel Deck 13 sayı ve 5 ribaund, Adam Hanga 11 sayı ve 6 asist, Guerschon Yabusele 11 sayı ve Sergio Llull 10 sayı ve 5 asist ile oynadı.

Karşılaşmanın özeti:

EuroLeague’de dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

EuroLeague’de yedinci hafta bugün oynanacak iki karşılaşma ile tamamlanacak:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.