Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber: Demirtaş, Diyarbakır’a özel jet ile getirildi

Hakkında açılan davalar nedeniyle 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevi’nde bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, kalp krizi  geçiren babasını görmesi için Diyarbakır’a özel jet ile getirildiği belirtildi. Medyascope’un edindiği bilgilere göre Demirtaş’ın Diyarbakır’a getirilmesi, avukatları ve ailesinden bile gizlendi. Hastanede babası ile 45 dakika görüşen Demirtaş aynı jet ile yeniden Edirne’ye götürüldü.

Edirne Cezaevi’nde altı yıldan uzun süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın altı yıl sonra ilk kez Diyarbakır’a getirilmesinin detaylarına Medyascope muhabiri Ferit Aslan ulaştı. Diyarbakır’da yaşayan Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, iki gün önce kalp krizi geçirdi. Edirne’ye açık görüşe giderken 2019 yılının aralık ayında kaza geçiren baba Tahir ve anne Sadiye Demirtaş, yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir Edirne’ye gidemiyordu. Durumun kendisine bildirilmesi üzerine Demirtaş, avukatları aracılığıyla Diyarbakır’da kalp krizi geçiren babasını görmek için Adalet Bakanlığı’ndan izin istedi.

Bakanlık, olumlu ya da olumsuz yanıt vermedi, Demirtaş helikopter ile Çorlu’ya getirildi

Bakanlık, avukatların taleplerine olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermezken dün gece (11 Kasım) Edirne’de hareketli dakikalar yaşandı. Bakanlığın izin vermesi ile Demirtaş önce Edirne kent merkezine getirildi. Buradan helikopter ile Çorlu’daki askeri üsse, oradan da özel jet ile sabaha karşı Diyarbakır’a getirilen Demirtaş’ın ziyareti, aile bireyleri ve avukatlarından bile gizlendi. Demirtaş’ı taşıyan özel jet Diyarbakır’a indiğinde havalimanı personelinin telefon ile görüşmeleri yasaklandı.

Demirtaş, havalimanından hastaneye götürüldü

Tutuklandığı tarih olan 4 Kasım 2016 tarihinde yine uçak ile Diyarbakır’dan İstanbul’a, oradan da helikopter ile Edirne’ye götürülen Demirtaş, altı yıl sonra Diyarbakır’a ilk kez gelirken sıkı güvenlik önlemleri altında babası Tahir Demirtaş’ın tedavi gördüğü Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Demirtaş, burada babası Tahir Demirtaş ile 45 dakika görüştükten sonra yine aynı sıkı önlemler ve gizlilik içinde önce havalimanına, oradan da Edirne’ye götürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.