Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (166): Spor Toto Süper Lig’de 14. haftanın “en”leri | Galatasaray’dan Başakşehir’e tarihi fark – Fenerbahçe evinde Bitexen Giresunspor’a mağlup

Spor Toto Süper Lig’de 2022/2023 sezonu 14. hafta maçları İstiklal Caddesi’nde yaşanan elim olay nedeniyle ertelenen Beşiktaş – Fraport TAV Antalyaspor karşılaşması dışında tamamlandı. Dünya Kupası arasına girilirken zirvede puan farkı kapandı.  Fenerbahçe’nin Bitexen Giresunspor’a evinde 2-1 kaybettiği haftada Galatasaray, Medipol Başakşehir deplasmanında 7-0 kazanarak puan farkını ikiye indirdi. Trabzonspor ise MKE Ankaragücü deplasmanından 1-1’lik beraberlikle döndü.

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: VAVACARS Fatih Karagümrük 3-3 Gaziantep FK

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasının en keyifli karşılaşması, kuşkusuz ligin alt sıralarındaki VAVACARS Fatih Karagümrük ile Gaziantep FK arasında oynanan karşılaşmaydı. Konuk ekip Gaziantep FK 13. dakikada Maxim’in kullandığı kornerde Ertuğrul Ersoy’un kafa vuruşu ile 1-0 öne geçti. Ardından ilk golde olduğu gibi, 20. dakikada Maxim’in kullandığı kornerde kaleciden dönen topu tamamlayan Joao Figuereido farkı Gaziantep FK adına 2’ye çıkardı. Dakikalar 32’yi gösterirken bu kez kornerden gelen pozisyonla gol atma sırası ev sahibi ekip VAVACARS Fatih Karagümrük’teydi. Kullanılan korner sonrasında seken topu Borini yeniden içeri çevirdi ve arka direkte Rayyan Baniya’ya sadece dokunmak kaldı. Bu golle ilk yarı, Gaziantep FK’nın 2-1’lik üstünlüğü ile geçildi.

53. dakikada ilk üç golde olduğu gibi korner organizasyonundan, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydeden Rayyan Baniya skora dengeyi getirdi. Eşitlik sonrasında iki takım da fırsatları değerlendiremezken, 65. dakikada Gaziantep FK’da sahneye çıkan Alexander Merkel takımını bir kez daha öne geçirdi. Bu gole hemen cevap veren ev sahibi ekip skoru 69. dakikada Jean Evrard Kouassi’nin golüyle skoru 3-3’e getirdi. VAVACARS Fatih Karagümrük kalan bölümde bulduğu gol fırsatlarını değerlendiremedi ve karşılaşma 3-3 sona erdi.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Rayyan Baniya – VAVACARS Fatih Karagümrük

Spor Toto Süper Lig’de 14. haftanın en iyi genç oyuncusu, defans oyuncusu olmasına rağmen kaydettiği iki golle takımının geri dönüşünde büyük pay sahibi olan, VAVACARS Fatih Karagümrük’ün 23 yaşındaki futbolcusu Rayyan Baniya oldu. İtalyan ve Türk pasaportlarına da sahip olan Baniya, attığı goller dışında defansif anlamda da başarılı bir maç çıkarttı.

Rayyan Baniya’nın Gaziantep FK karşısındaki istatistikleri:

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamlesi: Antonio Mrsic – Recep Uçar

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasının en iyi teknik direktör hamlesi, Demir Grup Sivasspor karşısında 2-1 geride iken Hangikredi Ümraniyespor’un teknik direktörü Recep Uçar’ın tecrübeli futbolcusu Antonio Mrsic’i oyuna dahil etmesiydi. 76. dakikada takımı gerideyken oyuna giren 35 yaşındaki tecrübeli orta saha, takımının hücum organizasyonlarında etkinliği arttırdı. 83. dakikada kazanılan penaltıyı da gole çeviren Hırvat oyuncu, takımına Dünya Kupası arası öncesinde zorlu deplasmanda 1 puanı getirerek büyük moral kazandırdı.

4) Haftanın sürprizi: Medipol Başakşehir 0-7 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında yaşanan en büyük sürpriz, Galatasaray’ın ligin güçlü ekiplerinden Medipol Başakşehir FK deplasmanında aldığı 7-0’lık galibiyet oldu. Sarı-kırmızılıların, Medipol Başakşehir FK’yı mağlup etmesi aslında sürpriz sayılmazdı. Ancak ligin ilk bölümünde skor üretmekte oldukça zorlanan Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray’ın, ligin ilk 12 karşılaşmada yalnızca 8 gol yiyen Medipol Başakşehir’e karşı 7 gol birden atması haftanın en büyük sürprizi oldu. Bu skor ev sahibi ekip adına tarihinin en farklı yenilgisi olarak kayıtlara geçti. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Karşılaşmaya dair detaylı olarak yaptığımız haberimiz:

5) Haftanın Kare Ası: Kerem Aktürkoğlu – Borja Sainz – Alexandru Maxim – Mauro Icardi

Sezonun ilk bölümünde çok tartışılan Galatasaray’ın 24 yaşındaki yıldızı Kerem Aktürkoğlu, Medipol Başakşehir FK karşısında kaydettiği hat-trick ile Haftanın Kare Ası’ndaki yerini ayırttı.

Bitexen Giresunspor, lider Fenerbahçe’nin 8 maçlık yenilmezlik serisine son verirken 2 gol kaydeden Borja Sainz, haftaya damgasını vuran isimler arasında yer aldı. Bu sezon hem Galatasaray, hem de Fenerbahçe deplasmanlarında attığı gollerle takımına 3 puanları getiren 21 yaşındaki futbolcu, Haftanın Kare Ası’na girdi.

Takımı Gaziantep FK’nın, VAVACARS Fatih Karagümrük deplasmanında aldığı 3-3’lük beraberlikte en büyük payı olan isim şüphesiz Alexandru Maxim idi. 3 golde de pay sahibi olan Maxim, 2 asist yaparken, dönen topun ağlarla buluştuğu diğer golde de korneri kullanan isimdi. 

Galatasaray’ın süper yıldızı Mauro Icardi, takımının Medipol Başakşehir deplasmanında aldığı tarihi galibiyette, 1 gol ve 2 asistlik performansıyla fark yaratan isimlerin başında geldi. 

14. haftada alınan toplu sonuçlar ve puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler