Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meclis’te grup toplantılarının gündeminde bombalı saldırı vardı – Kılıçdaroğlu: “Teröristlerle mektup arkadaşı olanlar”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bugün (15 Kasım) grup toplantılarını yaptı. Partilerin ortak gündemi, altı kişinin hayatını kaybetmesine yol açan İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıydı. MHP lideri Devlet Bahçeli, “HDP, CHP’nin ikiz kardeşi, diğer marjinal partilerin çıkar ortağıdır” derken, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bugün konuşan Bahçeli ile 8 Kasım’da konuşan Bahçeli bir araya gelip ortak karar vermeli” çağrısında bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise AKP’ye “Teröristlerle mektup arkadaşı olanların bize vatan millet dersi vermeye yürekleri yetmez” diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu: “Teröristlerle mektup arkadaşı olanlar”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İşine geldiğinde terör örgütü ile iş tutanların, ölüleri kaldırıp anayasa değiştirenlerin, teröristlerle mektup arkadaşı olanların bize vatan millet dersi vermeye asla ve asla yürekleri yetmez. Hadlerini bilecekler” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, bombalı saldırı ile toplumun acısını, sevincini paylaşmasını engellemek ve bağlarını koparmak için çabalayanlar olduğunu söyleyerek, “Terörden nifak çıkartıp toplumu ayrıştırmak isteyenlerin tamamı alçaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu, Yeni Akit için “Saray’ın beslemelerinin oluşturduğu bir aparat” diyerek, gazetenin kendisini hedef alan haberini toplantıyı izleyenlere gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Bu fotoğrafa koyduğunuz kişi başka bir terör örgütünün saldırı planladığı kişidir. Bir terör örgütünü bitirme planını yapıyor diye utanmadan sıkılmadan suçladığınız kişidir. Bu yalanlarınızın, hedef göstermenizin, beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim” diye konuştu. 

“Bizim bilmediğimiz daha ne kadar terörist uyuyan hücre olarak Türkiye’de”

Geçen yıl CHP Genel Merkezi’ne astıkları “Sınır namustur” pankartını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “O sınır kapısından bunlar nasıl geçtiler? O sınırı yol geçen hanına kim döndürdü? Bizim bilmediğimiz daha ne kadar terörist uyuyan hücre olarak Türkiye coğrafyasında yer almış durumda? Terör bir insanlık suçudur. Terörle mücadelede 30-35 yıldır hâlâ ciddi bir yol alınamamışsa bir sorun var demektir” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Sen ne iş yapıyorsun tek kişilik hükümet?” diyerek seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Maden faciası olur, sorumlu yok. Tren faciası olur, sorumlu yok. Terör saldırısı olur yine sorumlu yok. Sınırlar yol geçen hanına dönmüş yine sorumlu yok. Birileri çıkıp böyle günlerde siyaset konuşulmaz diyecek. Hayır, siyaset böyle günler olmasın diye yapılır zaten. Siyaseti sınırları yol geçen hanına döndürürseniz böyle olur. Sınırları kevgire çevireceksin, üç beş dolar için gelen herkesi Türkiye’ye sokacaksın. Bu yalanlara artık kimsenin kanmasını istemiyorum. Artık bu milletin canına kast ediliyor. Bunlar ne komşuluk ne sahip çıkma bilirler ne ensar ne muhacir. Bunların inandığı tek bir şey var, mevki, makam, para.

Pervin Buldan : “Karanlık planlarla seçim sürecini dizayn etme çabalarına asla izin vermeyeceğiz”

İstanbul’daki saldırıyı kınayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Algı operasyonları ile toplumu kutuplaştırarak karanlık planlarla seçim sürecini dizayn etme çabalarına, HDP olarak, asla izin vermeyeceğiz” dedi. Geçen hafta AKP’nin HDP ile görüşmesini doğal görmesinin ardından bu hafta yine HDP’yi hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunan Buldan, “Bugün konuşan MHP Genel Başkanı’nın 8 Kasım’da konuşan MHP Genel Başkanı’yla bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var” diye konuştu. Buldan, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda sosyal medyanın yavaşlatılarak halkın gerçekleri öğrenmesinin enegellenmeye çalışılmasını ise şu sözlerle eleştirdi:

Partimiz bu ülkede şiddetsiz, çatışmasız, özgür ve eşit bir yaşam için mücadele eden, bunun için ağır bedeller ödeyen, Ankara’da, Suruç’ta, Diyarbakır Meydanı’nda bu şiddetin doğrudan hedefi haline gelen bir partidir. Türkiye toplumuna korku salarak, şiddet ortamını büyüterek, siyaseti dizayn etme çabalarına da yabancı olmadığımızı özellikle belirtmek isterim. Algı operasyonları ile toplumu kutuplaştırarak karanlık planlarla seçim sürecini dizayn etme çabalarına asla HDP olarak izin vermeyeceğiz.

Bahçeli: “HDP, CHP’nin ikiz kardeşi”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 Kasım’da yapılan grup toplantısında  AKP’nin anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak HDP’yi ziyaret etmesi‘nin “son derece doğal ve doğru” olduğunu söylemişti. Bir hafta önce HDP’nin Meclis’te olan bir parti olduğundan hareketle ziyareti doğru bulan Bahçeli, bugün ise “Biz terör örgütüne eleman devşiren, sözde Kürdistan propagandasıyla sabırlarımızı kevgire çeviren HDP’nin Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye yer almasına tahammül edemiyoruz. HDP, PKK’nın menfur ve melun eylem yoldaşıdır” diye konuştu.

CHP’yi de eleştiren Bahçeli, “HDP, CHP’nin ikiz kardeşi, diğer marjinal partilerin çıkar ortağıdır. Terör zillettir, terör örgütleri hıyanettir, teröre karşı üç maymunu oynayanlar da zulmün göbek taşıdır” dedi. İstiklal Caddesi’ndeki saldırı hakkında konuşan ve İçişleri Bakanı Soylu gibi “sözde müttefikleri” işaret eden Bahçeli, şunları söyledi: “HDP’nin sözde taziye mesajıyla Altılı Masa’nın mesajı arasında hiç fark var mıdır? Zillet ittifakı İstiklal Caddesi saldırısına karşı açıktan tavır alamamış, katile katil diyememiş, PKK/YPG’yi lanetleyememiştir. ABD’nin bölücü teröre bakışıyla zillet ittifakının bakışı arasında bir fark göreniniz var mıdır?”

Saldırının amacının Türkiye’nin imajını, itibarını ve 2023 vizyonunu baltalamak olduğunu öne süren Bahçeli, “İstiklal Caddesi saldırısını yaklaşan seçimler sebebiyle iktidarın yaptırdığını söyleyenler, bunu yazıp çizenler, sadece namussuz değil, aynı zamanda aramızda dolaşan casuslardır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.