Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bakan Bozdağ ve AKP’den HDP’ye anayasa değişikliği ziyareti | Beştaş: “Konusu hak ve özgürlükler olan bir değişiklikte referandumu doğru bulmayız”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve beraberindeki heyet, başörtüsü konusunda gündeme gelen anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında HDP’yi ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Hem bu meselede hem de genel olarak konusu hak ve özgürlükler olan bir referandumu doğru bulmayız” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsü tartışmasıyla gündeme getirdiği anayasa değişikliği teklifi gündemiyle bugün (2 Kasım) CHP, İYİ Parti ve HDP’yi ziyaret etti. Görüşmeye HDP grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç ve HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay katıldı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Beştaş, “Sadece Anayasa’nın 24 ve 41. maddelerinde yapılacak bir değişiklik olacağını, bunun kapsamını genel olarak paylaştılar. Biz de buna ilişkin tutumumuzu, eş genel başkanlarımız, merkez yürütme kurulumuzla yaptığımız değerlendirme sonucunda kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.  

Haber: CHP’den Erdoğan’ın anayasa değişikliği teklifine ret: “Böyle bir çalışmanın içerisinde olmayacağız”

Teklif 7 Kasım’da Meclis’e geliyor

Beştaş, AKP heyetinin, anayasa değişikliği teklifini, partilerle yapılan görüşmeler tamamlandıktan sonra, 7 Kasım Pazartesi günü Meclis’e sunmayı düşündüğünü aktardı. HDP’nin kıyafet özgürlüğü, türban, kadın hakları konularında net tutumu olduğunu belirten Beştaş “Bunlara ilişkin hiçbir zaman negatif bir tutumumuz olmadı ama böyle bir dönemde, nasıl bir karar alacağımıza tek başımıza değil, ilgili kurullarımızla birlikte karar vereceğiz” dedi. 

HDP’nin tavrının evrensel hukuktan ve uluslararası sözleşmelerden yana olacağını vurgulayan Beştaş, “Hem bu meselede hem de genel olarak konusu hak ve özgürlükler olan bir değişiklikte referandumu doğru bulmayız. İnsanların nasıl giyineceğine dair bir hakkı nasıl halka soralım, bu vazgeçilemez bir hak” değerlendirmesinde bulundu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.