Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya bir kez daha Kiev’i hedef aldı: İki apartman vuruldu

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de iki apartman vuruldu. Kyiv Post gazetesi, şehrin Rus birlikleri tarafından hedef alındığını yazdı. Patlamalar, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin G20 Liderler Zirvesi’ne video konferans yöntemiyle hitap etmesinin ardından geldi.

Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Moskova’nın, Zelenskiy’nin G20’deki konuşmasına bir füze saldırısıyla yanıt verdiğini yazdı. Yermak, “Kremlin’in gerçekten barış istediğini düşünen var mı? İtaat istiyor. Fakat günün sonunda teröristler her zaman kaybeder” dedi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Kiev’in Pechersk semtinin Rus füzeleri tarafından hedef alındığını ve iki apartman binasının vurulduğunu söyledi. Klitschko, ilk yardım ekiplerinin olay yerinde olduğunu duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan patlamaya dair ilk görüntülerde apartmanın alev aldığı görülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.