Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesine karar verildi

Arnavutluk’ta yakalanan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iade edilmesine karar verildi.

Faruk Fatih Özer

Arnavutluk Mahkemesi, Türkiye’de binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle kırmızı bültenle aranırken 30 Ağustos’ta Vlora şehrinde yakalanan Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesine karar verdi. Özer’in Türkiye’ye iade süreci ile ilgili duruşma 14 Kasım’da yapılmış ve 17 Kasım’a ertelenmişti. Mahkemede karar bugün çıktı.

Ne olmuştu?

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında, Thodex aracılığıyla müşterileri dolandırdığı gerekçesiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı. Hazırlanan iddianamede, Koineks Teknoloji A.Ş. (Thodex) bünyesinde işlendiği belirtilen suçlardan 356 milyon TürkLlirası değerinde zarar oluştuğu belirtilmişti.

İddianamede yer alan raporda; Thodex’in kullanıcı sözleşmesinde müşterilerine kripto varlık alım-satımı, Türk Lirası’yla kripto varlık alımı-satımı ve kripto varlık saklama hizmeti vaat ettiği vurgulanmıştı.

12 bin 164 yıldan 40 bin 564’er yıla kadar hapis istemi

İddianameye dahil olan 21 sanığın “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından toplam 12 bin 164 yıldan 40 bin 564’er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.