Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Erbil Başkonsolosluğu vatandaşlarını uyardı: Türkiye, Irak ve Suriye’ye operasyon düzenleyebilir

ABD Erbil Başkonsolosluğu, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyine operasyon düzenleyebileceğini belirterek bölgede yaşayan ABD vatandaşlarına uyarıda bulundu.

ABD Erbil Başkonsolosluğu, web sitesi üzerinden yayımladığı duyuruyla Türkiye’nin Irak ve Suriye’nin kuzeyine operasyon düzenleyebileceğini ifade etti. Açıklamada, operasyon ihtimalinden bahseden “güvenilir açık kaynakların” izlendiği belirtilirken ABD vatandaşlarına sınır bölgelerinden uzak durmaları ve büyük protestolara ilişkin dikkatli olmaları tavsiye edildi.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıdan iki gün sonra Reuters’e konuşan üst düzey bir Türk yetkili de Suriye ve Irak’a operasyon düzenlenebileceğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.